Överlägset P96 till DM-semifinal

IFK Malmös P96 är klart för semifinal i distriktsmästerskapet efter att ha vunnit kvartsfinalen mot Edenryds IF med förkrossande 6-0 (2-0).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96-1:

Vi inledde matchen på ett mycket bra sätt, spelade runt bollen till varandra och skapade chanser. Deras målvakt var dock mycket riktigt duktig och kunde hålla nollan under den första kvarten.

Efter knappt 15 minuters spel fick Osama Kassem bollen av Miriton Gashi och från 20 meter sköt han rakt upp i krysset fram till 1-0.
 
Ett mål som gjorde att vi höjde oss och därefter hade Edenryd ingenting att säga till om. Vi vann allt som gick att vinna idag, såväl första-, andra- som tredjebollar. 2-0 kom också i den 28:e minuten där Bassam Ahmad slog in bollen efter en fin passning av Ali Alkhafadji.

Den andra halvleken tog vi tag i direkt och efter ytterligare fyra mål kunde vi vinna med 6-0. Det femte målet satte vår målvakt, Ismail Islamoski, iskallt på straff sedan Osama Kassem blivit kapad inne i straffområdet.

Om vi ska se till det stora hela så var det vi det starkare och bättre laget. Vi gjorde det enkelt för oss själv, lät bollen göra jobbet och därför blev det också många mål.

Målsättningen var att komma till semifinal, men nu när vi är där så ska vi se till att ta oss ända till final.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ismail Islamoski (lk) – Osama Kassem, Zakaria Awad, Mostafa Omar, Emir Rahman – Saber Azizi, Amit Veliu, Tarek Bekar – Bassam Ahmad, Besfort Xhafolli, Belmin Karic. Avbytare: Ali Alkhafadji, Arianit Mulaj, Miriton Gashi, Shkelqim Gashi.

Matchens lirare: Mostafa Omar.