En till stora delar ny uppställning och en ny tillfällig (?) tränare i Kenneth Folkesson. Det har varit en kämpig vecka för division 3-klubben IFK Malmö som dock länge stod upp bra i 0-3 (0-1)-matchen mot serieledande BK Olympic

– Vi höll BK Olympic på halsen i 75 minuter. Tyvärr hade inte det rätta flytet, men det får vi jobba oss till framöver, sade Kenneth Folkesson, tillförordnad tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Efter 25 minuters spel rann seriens skyttekung, Patrik Burda igenom och med sitt tolfte mål för säsongen satte han 1-0 för BK Olympic. 

– Det var ett lättvindigt mål där domaren gott kunde ha blåst för hands. Handsen gjorde ju att det blev till ett rent friläge.

I den 71:e minuten gjorde inhopparen Patrik Svensson 2-0 och sju minuter senare var det dags för en annan inbytt spelare, Moussa Youssouf, att fastställa slutresultatet till 3-0. 

Kenneth Folkesson var dock inte alltför besviken på sin debut som huvudtränare i IFK Malmö.

– Spelarna ställde upp helhjärtat på mina idéer och vi gjorde en jättebra match.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-2-3-1): Abdul Semwanga Nyende – Lucas Horntvedt, Robinn Sander (lk), Blerim Arifi, Omar Aouida – Serkan Yalcin, Walid Faour – Ghassan Talozi, Ali Burrniku, Edis Djugumovic – Demokrat Maxhuni. Avbytare: Walid Shams (Walid Faour 46), Ayoub Ahmad (Ali Burrniku 53), Patrik Lahall (Edis Djugumovic 80), Mirza Dizdarevic, Ahmed Zaghmouth (målvakt).

BK Olympic (4-4-2): Johan Mårtensson – Davor Hrvacevic, Martin Pedersen, Adnan Gerzic, Daniel Karlsson (lk) – Viktor Borggren, Irfan Mujevic, Dawda Ngum, Faruk Senli – Patrik Burda, Ersan Mujevic. Avbytare: Patrik Svensson (Viktor Borggren 62), Moussa Youssouf (Faruk Senli 62), Magnus Olsson (Irfan Mujevic 80), Danijel Hrvacevic, Omid Hushmand, Tomas Amerise, Sonny Persson (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Omar Aouida.

BK Olympic: Patrik Burda.