IFK Malmö lyckades inte upprepa insatsen mot Eslövs BK senast och föll tungt, 1-5 (0-2), i lördagens division 3-match mot FC Trelleborg.

– Det var en helt okej match, men vi slarvade vi för mycket defensivt med två mål på fasta situationer och två på individuella misstag, konstaterade Josip Lukic, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com. 

– Hade vi bara gjort mål i början tror jag att matchen hade sett annorlunda ut.

FC Trelleborgs ensamma anfallare, Adam Weiszewski, gav bortalaget ledningen redan i den tionde minuten sedan han nickat in en frispark. En dryg halvtimme senare ökade han på till 2-0.

Knappt tio minuter in på den andra halvleken gjorde Linus Bladh 3-0, men bara fem minuter senare kunde Serdar Semovski dribbla sig igenom och reducera till 1-3. Lyckan blev dock kortvarig för "di gule" då Adam Weiszewski satte 4-1 i den 62:e minuten.

I den femte stopptidsminuten fastställde Jetullah Bahtiri slutresultatet till 5-1 på en snabb kontring.

– Vi låg i varje fall i och kämpade i 90 minuter, spelarna gav aldrig upp, betonade Josip Lukic.

Vänsterbacken Andreas Åkerlund visade på nytt att han är en förstärkning att räkna med och var matchens bästa spelare i IFK Malmö.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-1-4-1): Daniel Sandberg – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic (lk), Patrik Larsson, Andreas Åkerlund – Omar Aouida  – Patrik Lahall, Ali Burrniku, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Serdar Semovski. Avbytare: Edis Djugumovic (Patrik Lahall 43), Azeem Razwan (Omar Aouida 52), Ayoub Ahmad (Ahmedin Sudic 68), Emmanuel Frimpong, Lucas Horntvedt,. Manar Jamal Ali, Ali Al Kefagy (målvakt).

FC Trelleborg (4-2-3-1): Patrik Eklund (lk) – Mathias Roos, Linus Bladh, Tobias Hansson, André Hansson – Dennis Olsson, Patrik Halili – Jetullah Bahtiri, Haris Berisha, Oliver Wilson – Adam Weiszewski. Avbytare: Robin Persson (Oliver Wilson 33), Sebastian Kristensson (Patrik Halili 78), Robin Olsson (André Hansson 89), Christian Ahlström, Christoffer Nordgaard, Filip Widman, Marko Lukic (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Andreas Åkerlund.

FC Trelleborg: Adam Weiszewski.