IFK Malmö fick inte utdelning

Ett hårt slit och grepp om matchen i nästan en timme. Det räckte dock inte långt för nästjumbon IFK Malmö som även gick poänglöst ur lördagens division 3-match mot topplaget Höörs IS, 1-4 (1-1).

IFK Malmö visade direkt att man kan betydligt bättre än vad laget har presterat i de två senaste matcherna. 1-0 som Serdar Semovski, frispelad av Ghassan Talozi, kunde sätta i den 22:e minuten var också logiskt.

– Vi spelade jättebra och skapade en del chanser, men var okoncentrerade i avsluten, sade Josip Lukic, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

"Di gule" fortsatte att ha kommandot och därför var det snöpligt när Höör kunde kvittera på i sin princip första målchans i matchen fram till 1-1 genom Mattias Thylander som höll sig framme på en frispark i den 40:e minuten.

1-2 gjorde Mats Lilienberg och 1-3 Don Magnusson innan målvakten Ali Al Kefagy drog ner nämnde Don Magnusson i den 85:e minuten. Följden? Målchansutvisning, straff för Höör och spel med en utespelare i mål då samtliga byten redan var gjorda.

"Gulingarna" valde att ställa den för dagen bäste hemmaspelaren, Mustafa Arezoo, i målet. Arezoo var dock chanslös på Jens Larssons straff, 1-4.

– Vi tappade koncentrationen, satsade ännu mer offensivt och det straffade sig. Samtidigt kan 1-3 eller 1-4 kvitta, konstaterade Josip Lukic.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Ali Al Kefagy – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic (lk), Omar Aouida, Andreas Åkerlund – Ghassan Talozi, Ali Burrniku, Robinn Sander, Patrik Lahall – Serdar Semovski, Walid Shams. Avbytare: Demokrat Maxhuni (Patrik Lahall 46), Edis Djugumovic (Walid Shams 60), Ayoub Ahmad (Ali Burrniku 79), Manar Jamal Ali, Mario Djordjevic, Patrik Larsson, Daniel Sandberg (målvakt).

Höörs IS (4-2-3-1): Joel Ringström – Jens Larsson, Robert Andersson (lk), Christian Håkansson, Oskar Sverrisson – Kim Johansson, Mattias Thylander – Mirjet Sfishta, Mats Lilienberg, Samuel Wale Idowu – Don Magnusson. Avbytare: Joakim Nilsson Karlsson (Mirjet Sfishta 18), Samil Custovic (Samuel Wale Idowu 64), Christoffer Losell (Don Magnusson 90), Anton Nordahl, Fitim Zeneli, Torbjörn Boklund, Dennis Jakobsson (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö:
Mustafa Arezoo.

Höörs IS: Mattias Thylander.