IFK Malmö uppe på kvalplats

Välförtjänta 4-2 (2-0) i sexpoängsmatchen mot FBK Balkan och nu är IFK Malmö uppe på en återkvalplats i Södertrean.
– Det känns som att vi fixar det här nu, sade Roland Karlsson, senioransvarig. 

"Gulingarna" hade bara tagit en enda seger på hela hösten före förra veckans match mot IFK Trelleborg. Efter att ha följt upp med en ny stark insats och besegrat FBK Balkan har IFK Malmö nu helt plötsligt två raka trepoängare.

– Vi är väldigt glada för det här. Spelarna hade inställningen att vinna till varje pris, konstaterade Roland Karlsson. 

– Och nu känns det som att vi har en stor chans att klara oss kvar i serien. 

Rutinerade Robert Kjellin var tillbaka i IFK Malmös gula tröja efter ett drygt halvårs uppehåll och visade klass direkt. Redan i den åttonde minuten slog han in 1-0-målet på en hörna från Ali Burrniku.

Ali Burrniku satte sedan själv 2-0 i den 16:e minuten och så långt fanns det bara ett lag på planen.

– Serdar Semovski hade ett kanonläge och det kändes som att vi hade kunnat punktera matchen tidigt, sade Roland Karlsson.
 
Två snabba mål, av Dzevad Nezirevic i den 53:e minuten och Kevin Svensson Mugosa i den 56:e minuten, tog dock Balkan in i matchen.

– Vi tappade tyvärr lite grann fokus.

Men det var ändå IFK Malmö som skulle dra det längsta strået. Inhopparen Serdar Semovski gjorde först 3-2 i den 74:e minuten efter att påpassligt ha snappat upp en bakåtpassning och rullat in den i öppet mål. 

Elva minuter senare avgjorde Semovski matchen genom att sätta bollen mellan benen på FBK Balkan-målvakten Mikael Bergkvist.

 Vi var betydligt bättre och siffrorna kunde ha blivit större, menade Roland Karlsson.

Ahmedin Sudic var matchens bäste IFK:are. Han ingav lugn i de bakre leden där också Festim Bytyqi var en säker sista utpost. Robert Kjellin, som spelade på innermittfältet, visade att han kommer att bli en värdefull kugge i de återstående matcherna.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Festim Bytyqi – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic (lk), Omar Aouida, Andreas Åkerlund – Edis Djugumovic, Ali Burrniku, Robert Kjellin, Ghassan Talozi – Serkan Yalcin, Walid Shams. Avbytare: Serdar Semovski (Serkan Yalcin 33), Patrik Lahall (Edis Djugumovic 59), Ayoub Ahmad (Walid Shams 65), Kevin Lay, Mario Djordjevic, Daniel Sandberg (målvakt).

FBK Balkan (4-3-3): Mikael Bergkvist – Andrei Moticeac, Adis Bektesevic (lk), Valon Muslijaj, Alexander Visekruna – Kevin Svensson Mugosa, Adriano Kalisiak, Mikael Holmkvist – Rani Hadrous, Dzevad Nezirevic, Oliver Svensson Mugosa. Avbytare: Endrit Sahiti (Oliver Svensson Mugosa 46), Drilon Sahiti (Mikael Holmkvist 75), Amar Hajdarevic (Andrei Moticeac 83), Amir Dzanic, Srdjan Remetic.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Ahmedin Sudic.

FBK Balkan: Mikael Bergkvist.