IFK Malmö tappade på slutet

Två sena baklängesmål gav IFK Malmö en 0-2 (0-0)-förlust i onsdagens träningsmatch mot division 4-klubben Hardeberga BK där det långa stunder var "di gule" som förde spelet. 

– Två gånger var de på vår planhalva och på det blev det två mål. Vi spelade ut Hardeberga efter noter i andra halvlek, sade Kenneth Folkesson, på det stora hela nöjd tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Vi är väldigt positiva och stolta över grabbarna i 80 minuter där vi följde spelplanen till punkt och pricka.

Det första målet, som kom i den 86:e minuten, var en bjudning från IFK Malmös försvar med Jakob Ekesbo som siste HBK-spelare på bollen.

Fyra minuter senare rasslade det till igen då Magnus Ljungberg skruvade in en frispark.

– Sista prestationen var individuellt skicklig och den applåderar vi gladeligen. Men deras tränare kan inte vara glad över 2-0, inte så utspelat som de var i andra halvlek, konstaterade Kenneth Folkesson som hittade en hel del positivt att ta med sig inför fortsättningen av försäsongen.  

– Det var en stark laginsats och ändå var inte tre-fyra spelare med. Vi känner att vi kommer att kunna klara av division 4-serien på ett bra sätt.
 
STARTELVORNA

IFK Malmö (4-2-3-1): Ali Al Kefagy – Mustafa Arezoo, Patrik Larsson (lk), Ahmedin Sudic, Christopher Grimberg – Markus Silfverberg Folkesson, Tobias Rosenlind – Andreas Åkerlund, Omar Aouida, Josef Ahmad – Ghassan Talozi. Avbytare: Sebastian Ottosson (Josef Ahmad 36), Dilan Ismail (Omar Aouida 56), Mario Djordjevic (Tobias Rosenlind 79), Kevin Lay, André Carlsson (målvakt).

Hardeberga BK (4-2-3-1): Mikael Kehler – Petter Mårtensson, Henrik Ekström, Tobias Jönsson (lk), Jakob Ekesbo – Andreas Bäckström Svensson, Pontus Sandberg – Andréas Westesson, Oskar Roxström, Daniel Liljenberg – Henrik Forsbrant. Avbytare: Fredrik Jernberg, Linus Påhlstorp, Magnus Ljungberg, Oliver Dahlbäck, Robin Olsson.