Snöplig förlust för IFK Malmö

Ett omdiskuterat, och snöpligt, mål fällde IFK Malmö i lördagens träningsmatch mot division 3-klubben Höganäs BK som slutade 0-1 (0-1).

Det var med knappt tio minuter av den första halvleken som domaren Petar Dzufoski blåste indirekt frispark till Höganäs BK för att IFK-målvakten Ali Al Kefagy tagit upp en bakåtpassning med händerna.

Frisparken tog i muren och på returen kunde sedan Niklas Hermansson dunka in 1-0 för bortalaget.

– Tyvärr var det ett återigen ett skitmål, men det här gången gav domaren dem målet. En bakåtpassning ska vara avsiktlig, det här var en femtio-femtio-duell, konstaterade Kenneth Folkesson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Trots ett flertal målchanser för båda lagen blev det matchens enda fullträff i en förhållandevis jämn tillställning. "Di gule" hade också en straffsituation, med mittfältaren Ghassan Talozi, där domaren valde att fria.

– Det var en mycket bra match och jag är jäkligt stolt över killarna. Vi stod upp bra mot ett sådant pass kvalificerat motstånd och ännu en gång kände vi att vi kommer att kunna infria målsättningen att bli ett topplag i division 4.

Startelvan (4-2-3-1): Ali Al Kefagy – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic, Patrik Larsson (lk), Christopher Grimberg – Markus Silfverberg Folkesson, Tobias Rosenlind – Walid Shams, Ghassan Talozi, Andreas Omidfar Kiriazidis – Sebastian Ottosson. Avbytare: Dilan Ismail (Christopher Grimberg 19), André Carlsson (målvakt, Ali Al Kefagy 46), Lucas Horntvedt (Christoper Grimberg 46), Quan Pham (Walid Shams 46), Mario Djordjevic (Patrik Larsson 63), Burak Kaya (Andreas Omidfar Kiriazidis 74), Kevin Lay.