En rad brända frilägen straffade sig till slut för IFK Malmö som tappade 2-1 och föll med 2-3 i onsdagens träningsmatch mot den blivande seriekonkurrenten i division 4 sydvästra, Åkarps IF. 

Två insläppta mål under de sista tio minuterna förstörde dagen för "di gule" som kom till spel med två raka segrar.

– Vi är tillbaka på ruta ett. Jag är mycket besviken över grabbarnas insats, sade Kenneth Folkesson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Det var IFK Malmö som hade det chansmässiga övertaget i matchen och på ett skott från Ghassan Talozi, som ändrade riktning på en Åkarps IF-spelare, kom 1-0 drygt tre minuter före pausvilan.

Strax innan domaren Driton Halili skulle blåsa för halvtid blev det dock straff för bortalaget. Daniel Sandberg i IFK-målet gick åt rätt håll, men kunde ändå inte göra någonting åt Pontus Oors skott som betydde 1-1.

Georgios Vairaktaridis hade sedan inte varit på planen i mer än tre minuter då han i den 55:e minuten kunde utnyttja en passning från Tobias Rosenlind och lobba in 2-1 för IFK Malmö.

Åkarps IF skulle trots det få det sista ordet i matchen efter att Stefan Nilsson (80:e) och Erik Emanuelsson (89:e minuten) nätat.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-2-3-1): Daniel Sandberg – Mustafa Arezoo, Mario Djordjevic (lk), Ahmedin Sudic, Lucas Horntvedt – Markus Silfverberg Folkesson, Tobias Rosenlind – Walid Shams, Ghassan Talozi, Andreas Åkerlund – Vedat Shala. Avbytare: Kevin Lay (Mario Djordjevic 46), Omar Aouida (Mustafa Arezoo 46), Georgios Vairaktaridis (Vedat Shala 52), Dilan Ismail (Tobias Rosenlind 76), Burak Kaya, Ali Al Kefagy (målvakt). 

Åkarps IF (4-4-2): Peter Nilsson – Simon Nilsson, Glenn Kvist, Pontus Oor, Sven Holmberg – Stefan Nilsson, Mattias Silfverberg Folkesson, Simon Ståhl, André Johansson – Daniel Nielsen, Eremal Zejnullahu. Avbytare: Emil Karlsson (Pontus Oor 46), Jonathan Berg (Simon Ståhl 57), Erik Emanuelsson (Daniel Nielsen 65), Jakob Borggren (André Johansson 70), Christian Strandh (Glenn Kvist 71).