?Vi kan inte döda matcherna?

 IFK Malmö har fastnat i något av en återvändsgränd och oavgjort, 3-3 (1-0), mot seriekonkurrenten Bunkeflo FF var inte precis vad man hade räknat med.  
– Jag fick en flashback från Åkarpsmatchen och är såklart väldigt besviken på resultatet, sade tränare Kenneth Folkesson till ifkmalmo.com.

Det som började så lovande med ett övertygande spel och 1-0-ledning i paus slutade alltså med en ny missräkning. Efter att ha hamnat i underläge med 2-3 var det inte heller långtifrån att det hela hade resulterat i den andra raka förlusten.    

– Vi kan inte döda matcherna när vi är överlägsna. Spelarna har svårt att ta den framgången, förstå att inget kommer gratis och göra ett nytt jobb, konstaterade Kenneth Folkesson.

– Jag är såklart väldigt besviken på resultatet och att vi hela tiden tappar matcherna under vissa stunder.

IFK Malmö skapade en rad klara målchanser under den första halvleken. Tillräckligt många för att stänga matchen. Men Andreas Omidfar Kiriazidis 1-0, efter passning från Andreas Åkerlund, i den 23:e minuten, blev den enda fullträffen.

– Vi snackade i halvtid om en del saker som vi inte gjorde, men vi kom helt fel in i andra halvlek. De var inte bättre än oss, men vi släppte in dem i matchen och på deras första chans kom 1-1, sade IFK-tränaren.  

Bunkeflo FF behövde nämligen inte ens fyra minuter på sig att kvittera till 1-1. Ett mål som gjordes av Stefan Nilsson. "Gulingarna" lyfte sig dock och blott två minuter tog det att återta ledningen genom ett självmål.

Det stod sig sedan till den 74:e minuten då Ted Rosenberg, kusin till Spanienproffset Markus Rosenberg, kunde utnyttja ett passivt agerande i det gula försvaret. Två minuter senare kom också 3-2 genom Stefan Nilsson.

– Jag vet inte vad som hände. Vi tappade allt efter 2-1-målet, hade inget positionsspel och spelarna började av någon anledning att hänga med huvudena. Det såg mest ut som att någon hade slagit på oss, suckade Kenneth Folkesson.

– Vi gjorde inte rätt i något, kom helt fel i positionerna, löpte inte längre och det strålande passningsspelet från första halvlek var som bortblåst.

Efter att Bunkeflo gjort 3-2 fick IFK-tränaren en obehaglig känsla i huvudet som dock inte varade särskilt länge då Walid Shams, med ett skott utifrån, kunde kvittera i den 83:e minuten.

– Det blev en flashback från Åkarpsmatchen där vi tappade 2-1 till 2-3 och därför var det skönt att vi fick in kvitteringen.

En sak är klar och det är att en ändring måste ske snarast om inte säsongen 2011 ska bli ett enda stort misslyckande.

– Spelarna får ha ett lagmöte och se om vi kan lösa det den vägen, om det är jag som gör något fel eller om vi gör det tillsammans, sade Kenneth Folkesson.

Startelvan (4-2-3-1): Daniel Sandberg – Mustafa Arezoo, Mario Djordjevic (lk), Ahmedin Sudic, Lucas Horntvedt – Markus Silfverberg Folkesson, Tobias Rosenlind – Andreas Åkerlund, Omar Aouida, Andreas Omidfar Kiriazidis – Ghassan Talozi. Avbytare: Walid Shams (Andreas Omidfar Kiriazidis 46), Kevin Lay (Lucas Horntvedt 59), Dilan Ismail, Georgios Vairaktaridis, Quan Pham.