IFK Malmö är på rätt väg igen efter att ha spelat oavgjort, 1-1 (0-0), i lördagens träningsmatch mot Hässleholms IF.

– Det var något steg framåt jämfört med våra tre senaste insatser och jag tycker att vi gjorde en okej match där jag är nöjd med prestationen, sade Kenneth Folkesson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Det var en förhållandevis jämn match, men med ett visst spelövertag för HIF som också skapade de flesta och hetaste målchanserna.

Trots det var det IFK Malmö som inledde den andra halvleken bäst och tog ledningen med 1-0 i den 56:e minuten. Efter en snabb omställning spelade Andreas Omidfar Kiriazidis snyggt fram till en helt ren Ghassan Talozi som inte gjorde något misstag.

Ledningen stod sig tills att det var drygt 20 minuter kvar att spela då Haris Crnalic hittade rätt på en tilltrasslad situation efter en hörna.

– Tyvärr var ett billigt mål igen på en fast situation, men vi hade inte heller jättemånga chanser att vinna matchen, konstaterade Kenneth Folkesson.

– Vi fick en jämn match mot ett bra lag och de kunde lika gärna ha vunnit.

På slutet var det nämligen Ali Al Kefagys storspel i målet, med ett flertal högklassiga räddningar, som räddade "di gule" undan en förlust.

– Han var mycket bra, berömde IFK-tränaren.

Startelvan (4-2-3-1): Ali Al Kefagy – Mustafa Arezoo, Mario Djordjevic, Patrik Larsson (lk), Christopher Grimberg – Ahmedin Sudic, Markus Silfverberg Folkesson – Baris Hümmet, Omar Aouida, Andreas Omidfar Kiriazidis – Ghassan Talozi. Avbytare: Sebastian Ottosson (Markus Silfverberg Folkesson 28), Georgios Vairaktaridis (Ghassan Talozi 67), Kevin Lay (Mario Djordjevic 68), André Carlsson (målvakt).