Inför BW90 IF – IFK Malmö

Genrep och gräspremiär stundar för IFK Malmö som för första gången i år tvingas söka sig utanför Stadionområdet då man på fredagen spelar borta mot division 3-nykomlingen BW90 IF.

Matchen, som har avspark klockan 19:00, spelas på Bjärsjölagårds IP

Truppen: André Carlsson, Daniel Sandberg – Ahmedin Sudic, Andreas Omidfar Kiriazidis, Baris Hümmet. Christopher Grimberg, Ghassan Talozi, Kevin Lay, Mario Djordjevic, Markus Silfverberg Folkesson, Mustafa Arezoo, Omar Aouida, Patrik Larsson (lk), Sebastian Ottosson, Tobias Rosenlind, Walid Shams.

Aktuellt: Skadeläget har ljusnat något i IFK Malmö där Tobias Rosenlind är tillbaka i spel efter sina ljumskbesvär. Andreas Åkerlund och Vedat Shala är också med lite lätt i passningsövningarna på träningarna, medan Lucas Horntvedt tvingas till fortsatt vila.

Kenneth Folkesson, tränare i IFK Malmö: Det ska bli spännande att äntligen få gå på gräs. BW90 är en väldigt bra värdemätare, som förväntas bli ett topplag i division 3 och det blir en bra fajt för oss. Framförallt hoppas vi på att få ett bra resultat med oss för att kunna stärka spelarnas självförtroende inför seriestarten.