IFK Malmös U-lag vann söndagens premiärmatch i reservlagsserien division 1 Elit mot Ifö Bromölla IF med 5-3 (3-1).

Neil Wilson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Matchen startade lite knackigt för vår del. Backlinjen var inte förberedd till 100 procent och Bromölla pressade tillbaka oss under de tio första minuterna.

Därefter kom vi sakta, men säkert, in i matchen genom att höja tempot och börja utnyttja kanterna. Vi tog kontroll över mittfältet och på topp var Georgios Vairaktaridis och Sebastian Ottosson ett ständigt hot mot deras backlinje, vilket ledde till 3-1 i paus.

Under den första halvan av den andra halvleken kunde vi också gå upp till 5-1. Det kändes som att vi hade total kontroll på matchen, men sedan tappade vi tempo. Bromölla kunde återigen pressa tillbaka oss och vi släppte in två mål, ett på straff och ett efter att ha tappat koncentrationen.

Men ännu en gång kunde vi höja tempot och med ett extremt bra passningsspel lät vi inte dem skapa fler målchanser.

Bakom varje vinst ligger ett kollektivt arbete och vi spelade som ett lag där vi kunde kompensera att en del spelade på ovana positioner och saknade samträning.

Det är svårt att utse någon matchens lirare eftersom det var många som spelade bra. Andreas Omidfar Kiriazidis var dock involverad i många situationer och stod för en hel del öppnande passningar.

Startelvan (4-4-2): André Carlsson – Mario Djordjevic, Kevin Lay, Jesper Jönsson, Hussein Abdul Rahim – Quan Pham, Jwan Kogi, Dilan Ismail (lk), Andreas Omidfar Kiriazidis – Georgios Vairaktaridis, Sebastian Ottosson. Avbytare: Anwar Munshid Yasin (Hussein Abdul Rahim 25), Thaer Muhsen Sandouqa (Jwan Kogi 77), Arshad Farouq (Andreas Omidfar Kiriazidis 80), Mahmoud Muhsen Sandouqa, Milot Zeqiri.

Matchens lirare: Andreas Omidfar Kiriazidis.