IFK Malmös U-lag förlorade tisdagens match i reservlagsserien division 1 Elit mot Kristianstads FF med 0-5 (0-4).

Neil Wilson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det är ingen ursäkt, men att åka i sista minuten, köra elva mil och sedan bara ha tio minuter till att värma upp på är inte den bästa uppladdningen.

Detta märktes också tydligt på laget och redan efter knappt 18 minuters spel kunde Kristianstad ta ledningen. De dominerade stort med ett ordnat passningsspel och löpningar från samtliga spelare på planen.  

I den 35:e minuten kom 2-0 till Kristianstad. Samtidigt var vi inte ens nära att göra mål. Vi förlorade för många närkamper, hade ett lågt bolltempo och hade problem med att vinna andrabollarna. Positions- och passningsspelet fick vi kämpa för att hålla uppe och vi förlorade nästan varje luftduell. 

Fyra minuter senare gjorde Kristianstad 3-0 och ytterligare ett mål kom i den 41:e minuten. Vi var totalt utspelat och hade det inte varit för några spektakulära räddningar av målvakten Ali Al Kefagy hade det kunnat bli betydligt större siffror.

Den andra halvleken var något bättre. Vi fajtades bättre och började vinna bollar, men de fortsatte att visa upp en noggrannhet i sitt spel. Tack vare en Ali Al Kefagy i form kunde vi hålla undan till den 76:e minuten då de gjorde sitt sista mål.

Vi kunde skapa fler chanser med Walid Shams och Quan Pham som splittrade deras defensiv utan att ha några kvalificerade avslut. Det blev tre gula kort, Mahmoud Muhsen Sandouqa, Kevin Lay och Thaer Muhsen Sandouqa, och en odiskutabel förlust, men rutin är rutin och de kom till spel med ett väldigt rutinerat lag.

Spelet var slött och vi tog varken löpningar eller positioner. Det kostar att spela på den här nivån, men förhoppningsvis är vi en lektion rikare.

Samtliga A-lagsspelare gjorde en okej match och matchens lirare var målvakten Ali Al Kefagy som med sitt storspel såg till att hålla förlustsiffrorna nere.

Startelvan (4-4-2):
Ali Al Kefagy – Hussein Abdul Rahim, Kevin Lay (lk), Jesper Jönsson, Mahmoud Muhsen Sandouqa – Walid Shams, Quan Pham, Jwan Kogi, Milot Zeqiri – Arshad Farouq, Roy Nickling. Avbytare: Anwar Munshid Yasin, Sarmad Al-Quraishi, Thaer Muhsen Sandouqa.

Matchens lirare: Ali Al Kefagy.