Inför Oxie IF – IFK Malmö

Efter två inledande segrar i division 4 sydvästra åker IFK Malmö på lördagen till Oxie för bortamatch mot nollpoängaren Oxie IF.

Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas på Oxie IP.

Truppen: Ali Al Kefagy – Ahmedin Sudic, Andreas Omidfar Kiriazidis, Andreas Åkerlund, Christopher Grimberg, Dilan Ismail, Ghassan Talozi, Lucas Horntvedt, Mario Djordjevic, Markus Silfverberg Folkesson, Mustafa Arezoo, Omar Aouida, Patrik Larsson (lk), Sebastian Ottosson, Tobias Rosenlind, Vedat Shala.

Aktuellt: Efter många turer och fram tillbaka är anfallaren Vedat Shala spelklar för IFK Malmö. Shala öste in mål under försäsongen, men övergången från spanska FC Martinenc har dragit ut på tiden och först i onsdags, den 27 april, hade Svenska Fotbollförbundet fått licensen på sitt bord.  

Två veckors avstängning, den 29 april till den 12 maj, blev straffet för Baris Hümmet utöver den obligatoriska avstängningen för utvisningen i premiären mot BK Flagg. Det innebär att han även missar de två kommande matcherna mot Oxie IF och Åkarps IF.  

Kenneth Folkesson, tränare i IFK Malmö: Det kommer att bli tufft. De är taggade till tänderna med tanke på att det är deras hemmaplan som de är vana vid. Vad jag vet är deras plan väldigt liten och det kommer att gynna deras spel.

Vi kommer att vara beredda på deras anstormning och jag tror att vi inte kliver på så mycket i början, utan inväntar dem och sedan går till angrepp.

Självklart går vi för en trepoängare igen och när nu anfallaren Vedat Shala äntligen är spelklar hoppas vi mycket på honom.