Efter tre raka storförluster kunde IFK Malmös U-lag knipa en efterlängtad poäng i reservlagsserien division 1 Elit då det blev mållöst i söndagens match mot Kvarnby IK. 

Rasim Xhemajli, spelande assisterande tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var en bra match som vi gjorde idag. 0-0 mot Kvarnby som spelar i division 2 är ett bra resultat enligt mig. Vi försökte spela enkelt, rulla boll och kämpa för varandra. Samtidigt gjorde vi det svårt för Kvarnby att komma till några riktigt farliga avslut.

Nu är moralen på uppgång och därför tycker vi att det är kul att spela boll även fast det är jobbigt. En väldigt bra kämparinsats från samtliga spelare. 

Tyvärr skadade sig både Nezir Mehmeti och Georgios Vairaktaridis, men vi hoppas på det inte är något allvarligt.

Matchens lirare var svår att ta ut. Nezir Mehmeti gjorde några riktigt bra räddningar, vilket räddade oss flertalet gånger. Även Lucas Horntvedt spelade bra som sprang upp och ned, skötte sin uppgift som back samtidigt som han hjälpte till i anfallen.
 
Sedan ska man inte glömma Anwar Munshid Yasin som gjorde sin helt klart bästa match i den gula tröjan. Stabil på sin position som back även när han blev trött mot slutet. 

Startelvan (4-4-2): Nezir Mehmeti – Anwar Munshid Yasin, Mario Djordjevic, Dilan Ismail (lk), Lucas Horntvedt – Quan Pham, Demokrat Maxhuni, Jwan Kogi, Milot Zeqiri – Sebastian Ottosson, Georgios Vairaktaridis. Avbytare: Mahmoud Muhsen Sandouqa,  Mohammed Kaddoura, Rasim Xhemajli, Roy Nickling, Thaer Muhsen Sandouqa. 

Matchens lirare: Nezir Mehmeti.

FOTNOT. Mahmoud Muhsen Sandouqa, Mohammed Kaddoura, Roy Nickling och Thaer Muhsen Sandouqa blev inbytta.