IFK Malmös P99 förlorade tisdagens match i P13 Sydvästra grupp F mot Lunds BK 2 med 2-5 (0-2). 

Per Olsson, lagledare för IFK Malmös P99:

Vi mötte ett lag som var minst 15 centimeter och tio kilo större på varje position. Taktiken efter att ha sett detta blev att rulla boll.

Det gjorde vi mycket bra den första kvarten och Lund fick knappt låna bollen. De praktiserade en sparka- och chansfotboll. Det ger mål, men ingen utbildning till spelarna och de spelade mycket på sin fysiska överlägsenhet, vilket en bra domare inte hade tillåtit. 

Att vinna har det aldrig varit tal om den här vårsäsongen utan att det har varit att lära sig. Det blir nyttigt att ta med sig till hösten.

Så länge startelvan var inne höll vi jämna steg med Lund, men när jag började byta in mindre rutinerade spelare märktes det direkt.

Killarna spelade moget och gjorde trots allt två mål på spelare som var ett år äldre. Spelet var betydligt bättre från vår sida, fast sparka och spring resulterar oftast i flest mål. 

Spelarna i Lund uppförde sig ganska dåligt. Detta bad också tränaren om ursäkt för efter matchen. Samtliga såg detta utom domaren. Vi tog emot ursäkten och tackade för en fin fajt.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Assist: 1-2 Trajce Lamnjov, 2-3 Maximiliano Ahumada Ferreira.

Startelvan (4-5-1): Kaled Sacad – Tobias Schön (lk), Daniel Medina Zuniga, Mohamed Abdulkadir, Olof Nilsson – Ertan Hümmet, Yasiin Maxamud, Trajce Lamnjov, Anthony Arnsberger, Jemil Shadida Johansson – Abdoulie Sarr. Avbytare: Hamza Maghsoud, Maximiliano Ahumada Ferreira, Said Abdi, William Bell. 

Matchens lirare: Tobias Schön.