IFK Malmös P99 vann onsdagens avslutande match i P12 Sydvästra grupp F mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 2 med 6-2 (1-2). 

Per Olsson, lagledare för IFK Malmös P99:

I dag mötte vi ännu ett bra fotbollslag i LB07. En ren seriefinal mellan ettan och trean. Vellinge är också med och slåss däruppe, men minst en andraplats är klar efter den här segern. 

Det var en jämn match i 25 minuter, men sedan slog killarna knockout på motståndet. På tre minuter, mellan den 31:e och 33:e minuten, gjorde vi tre helt vansinnigt snygga mål, samtidigt som vi tog över 95 procent av spelet. Killarna mötte med en hög press och LB07 fick bara låna bollen korta stunder. 

Glädjande var att det här var den tredje matchen i rad där killarna höll detta Barcelonatempo. Fortsätter utvecklingen över sommaren och Hästvedaveckan så får alla lag som möter oss till hösten det riktigt tufft.

En övernöjd tränare tackar motståndarna och domaren för en trevlig match och vandrar hemåt med ett leende på läpparna. Men mest tackar jag förstås spelarna för denna uppvisning.

Matchen spelades 2×25 minuter.

Assist: 1-1 Maximiliano Ahumada Ferreira, 2-2 Ertan Hümmet, 3-2 Olof Nilsson, 4-2 Mohamed Abdulkadir, 5-2 Maximiliano Ahumada Ferreira, 6-2 Anthony Arnsberger.

Startsjuan (2-3-1): Kaled Sacad – Tobias Schön (lk), Olof Nilsson – Ertan Hümmet, Trajce Lamnjov, Jemil Shadida Johansson – Abdoulie Sarr. Avbytare: Anthony Arnsberger, Maximiliano Ahumada Ferreira, Mohamed Abdulkadir, Veton Kabashi.

Matchens lirare: Maximiliano Ahumada Ferreira.