IFK Malmö får sikta in sig på att undvika bottenstrid. Den tredje raka förlusten i division 4 sydvästra, 2-3 (1-0), kom efter att "di gule" tappat en 2-1-ledning mot Bunkeflo FF.
 – Tråkigt. Vi förlorade på två individuella misstag, suckade tränare Kenneth Folkesson.

Fram tills slutkvarten, och framförallt efter att Vedat Shala gjort 2-1 efter en frispark av nygamle Azeem Razwan i den 67:e minuten, talade det mesta för IFK Malmö.

Bunkeflo kunde dock vända på tillställningen. 2-2 satte Magnus Persson i den 76:e minuten och segermålet, fram till 3-2 i den 87:e minuten, gjorde Sebastian Pihl på en drömfrispark från 45 meter. Eller mer exakt vid den egna avbytarbänken.

Två kallduschar för IFK Malmö.

– Vi skulle ha dödat matchen. Det var felet. Spelarna var oerhört besvikna över att de inte kunde göra det i första halvlek, konstaterade Kenneth Folkesson.

– Självförtroendet rasade fullständigt när de gjorde 1-1 och vi tappade våra positioner. Sedan reste vi oss efter 2-1, men fick två mål emot oss.

I första halvlek presterade IFK Malmö en riktigt bra fotboll. Ett tempofyllt spel i värmen och ett massivt spelövertag renderade i en del chanser. Mer än 1-0. som en frispelad Andreas Åkerlund satte på en långboll från Patrik Larsson i den 34:e minuten, blev det dock inte.

– Det är en av de bästa halvlekarna som vi har gjort. Vi dominerade totalt och kom in i vårt passningsspel, sade Folkesson.

– Spelarna kände verkligen harmoni.

Walid Shams, som utsågs till matchens lirare redan mot ÖT Smygehuk FF, går från klarhet till klarhet på det defensiva mittfältet. Han var bäst i "di gule" där även vänsterbacken Christopher Grimberg tog rejäl revansch på sig själv.

– Grimberg fick mycket kritik nere i Smygehamn, men nu var han tillbaka och svarade för en klanderfri insats, berömde Kenneth Folkesson.

Assist: 0-1 Patrik Larsson, 1-2 Fozulazeem Bashir Razwan.

STARTELVORNA

Bunkeflo FF (4-4-2):  –

IFK Malmö (4-2-3-1): Nezir Mehmeti – Mustafa Arezoo, Patrik Larsson, Omar Aouida, Christopher Grimberg – Tobias Rosenlind, Walid Shams – Andreas Åkerlund, Ghassan Talozi (lk), Andreas Omidfar Kiriazidis – Vedat Shala. Avbytare: Fozulazeem Bashir Razwan (Andreas Omidfar Kiriazidis 58), Sebastian Ottosson (Vedat Shala 87), Dilan Ismail, Mario Djordjevic, André Carlsson (målvakt).