IFK Malmö var minst ett nummer för litet mot en ungdomlig upplaga av division 1-klubben Kristianstads FF, förlust 0-3 (0-3).
– Vi hade ett för stort glapp på mittfältet. Det avgjorde, sade ordförande Sten Thynell.

Utan Kenneth Folkesson, som var med Malmö FF för Svenska Cupen-match uppe i Kalmar, var det Sten Thynell som för första gången fick chansen att ensam ta hand om laget.

Trots de klara förlustsiffrorna var dock inte Thynell alltför nedslagen.

– Det var en mycket stark kollektiv insats. Vad jag förstått hade de fem ordinarie spelare med och vi stod upp bra.

Nu var det i verkligheten endast tre spelare från A-truppen, varav två spelade från start och den andre började på bänken.

Öppningen var stark av IFK Malmö som höll spelet väl uppe under den första kvarten. Tre minuter senare rasslade det dock till för första gången då Nsima Peter enkelt utnyttjade ett friläge till 1-0. I den 25:e minuten kom sedan 2-0 på ett skott utifrån av Ermal Hajdari.

Kristianstad tilldömdes också en straff sedan Mustafa Arezoo fällt en felvänd Gazmend Xhemajli. Xhemajli tog sedan själv hand om straffen som han säkert förvaltade fram till 3-0 med drygt sex minuter kvar att spela av den första halvleken.

Efter pausen sjönk spelkvalitén betydligt och matchen blev tämligen avslagen. IFK Malmö tilläts sticka upp ett par gånger och närmast nätkänning var anfallaren Vedat Shala som hade öppet mål i den 90:e minuten.

– Glädjen och kämpartakterna fanns där. Det märks att det är bra stämning i truppen, konstaterade Sten Thynell. 

Startelvan (4-2-3-1): Ali Al Kefagy – Mustafa Arezoo, Patrik Larsson, Omar Aouida, Christopher Grimberg – Walid Shams, Ahmedin Sudic (lk) – Andreas Åkerlund, Ghassan Talozi, Andreas Omidfar Kiriazidis – Vedat Shala. Avbytare Fozulazeem Bashir Razwan (Walid Shams 46), Sebastian Ottosson (Andreas Omidfar Kiriazidis 69), Lucas Horntvedt (Ahmedin Sudic 84), Tobias Rosenlind, Nezir Mehmeti (målvakt).

Matchens lirare: Omar Aouida.