Sent mål fällde IFK Malmö

IFK Malmö var bara fem minuter från att få med sig en poäng mot serieledande Åkarps IF i division 4 Sydvästra när Kevin Hörqvist avgjorde med matchens enda mål.

– Jag tycker synd om killarna. De hade absolut varit värda en poäng, sade Mladen Blagojevic.

Ett offensivt försök i jakten på ett segermål slutade illa i den 86:e minuten. Åkarp fick tag på bollen, Kevin Hörqvist drev fram på vänsterkanten och kunde sätta 1-0 invid stolpen. IFK-målvakten Nezir Mehmeti var på bollen, men kunde inte hålla den.  

– Det var tråkigt att de skulle avgöra på ett sådant sätt och inte en riktig målchans, suckade Mladen Blagojevic som ledde laget i tränaren Kenneth Folkessons frånvaro.

– Vi tappade bollen på offensiv planhalva, och utan att klandra Nezir, får ett sådant skott inte gå in.

Som helhet var det här dock en av IFK Malmös bättre matcher, i varje fall defensivt. De heta målchanserna var relativt få från båda lagen, med ett litet plus för hemmalaget Åkarp som hade två stolpträffar.

-. Åkarp hade en jättebra defensiv. Vi hade bara en superchans på hela matchen, konstaterade Blagojevic och åsyftade när Åkarp tvingades rensa undan på mållinjen efter ett avslut av anfallaren Vedat Shala.

– Men det var seriens bästa lag som vi mötte och stod upp bra i 90 minuter.

Den gamle och den unge, 35-årige Jörgen Svensson och 18-årige Markus Folkesson, bildade återigen ett stabilt mittlås. På innermittfältet imponerade Ghassan Talozi och Walid Shams.

STARTELVORNA

Åkarps IF (4-4-2):
Peter Nilsson – Simon Nilsson, Pontus Oor, Mattias Folkesson, Sven Holmberg – Stefan Nilsson (lk), André Johansson, Jens Hagert, Shefqet Zejnullahu – Eremal Zejnullahu, Kevin Hörqvist. Avbytare: Anders Gullstrand, Emil Karlsson, Erik Emanuelsson, Fredrik Andreasson, Tim Frank.

IFK Malmö (4-4-2): Nezir Mehmeti – Mustafa Arezoo, Markus Folkesson, Jörgen Svensson, Lucas Horntvedt – Andreas Åkerlund, Walid Shams, Ghassan Talozi (lk), Omar Aouida – Vedat Shala, Armend Xhemajli. Avbytare: Andreas Omidfar Kiriazidis (Armend Xhemajli 40), Tobias Rosenlind (Vedat Shala 66), Ahmedin Sudic, Quan Pham, Ali Al Kefagy (målvakt). 

MATCHENS LIRARE

Åkarps IF:
Mattias Folkesson.

IFK Malmö: Jörgen Svensson.