Ett tidigt baklängesmål blev IFK Malmös fall i division 4 sydvästra-matchen borta mot tredjeplacerade Kulladals FF.
– Otur att inte få in bollen, men de hade lite fler chanser, sade tränare Kenneth Folkesson efter 0-1.


Hjälte blev skyttekungen André Håkansson som hittade rätt för 25:e gången i årets serie. Drygt nio minuter in på matchen nåddes Håkansson av ett inlägg från Eddie Ekblad och i en duell med IFK-målvakten Ali Al Kefagy nickade han bollen i mål.

Men fler fullträffar blev det inte trots att lagen knappast saknade chanser.

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match och killarna ska ha en eloge som kämpade i 90 minuter, konstaterade Kenneth Folkesson.

– Det var otur att vi inte fick in bollen och i andra halvlek ägde vi spelet med ett stort bollinnehav.

Kulladal skapade flera heta möjligheter på kontring och tvingade IFK-målvakten Ali Al Kefagy till den ena kvalificerade räddningen efter den andra.

– Han var definitivt vårt bäste spelare, menade Folkesson. 

Assist:
1-0 Eddie Ekblad.

STARTELVORNA

Kulladals FF (4-2-3-1): Christoffer Persson – Tobias Sjöbäck, Daniel Nordberg Jansson, Mattias Jurlander, Eddie Ekblad – Henrik Nilsson (lk), Joel Bang Berg – Jörgen Mellberg, André Jönsson, Robin Svensson – André Håkansson. Avbytare: Samir Diaz Emanuelsson (Robin Svensson 55), Endrit Sahiti (Joel Bang Berg 67), Jimmy El-Jaleb (André Jönsson 70), Hozan Faraidoon Muhamad, Robin Svensson (målvakt)

IFK Malmö (4-4-2): Ali Al Kefagy – Mustafa Arezoo, Jörgen Svensson, Omar Aouida, Markus Folkesson – Andreas Åkerlund, Ghassan Talozi (lk), Tobias Rosenlind, Andreas Omidfar Kiriazidis – Armend Xhemajli, Clement Agyekum. Avbytare: Quan Pham (Clement Agyekum 60), Patrik Larsson (Armend Xhemajli 75), Dilan Ismail, Nezir Mehmeti (målvakt). 

MATCHENS LIRARE

Kulladals FF: Henrik Nilsson.

IFK Malmö: Ali Al Kefagy.