0-1 blev 3-1 med tio man för att sedan tappa till 3-3. Det oavgjorda resultatet mot Bunkeflo FF innebär att IFK Malmö ännu inte har säkrat nytt kontrakt i division 4 Sydvästra.
– Nu hoppas vi på att Hyllie tar minst en poäng mot Flagg i morgon. Då är det klart, sade tränare Kenneth Folkesson till ifkmalmo.com.

En på många sätt märklig match slutade alltså med ett oavgjort resultat för "gulingarna" som har fortsatt fördel i kampen om att klara ett nytt kontrakt utan kval.Det kan bli klart redan på söndagseftermiddagen om Hyllie IK vinner eller spelar oavgjort hemma mot BK Flagg.–  Självklart är det lite blandade känslor. Vi hade 3-1 och jobbade stenhårt, men det är inte lätt att spela med en man mindre i över 60 minuter, konstaterade Kenneth Folkesson.Det svängde snabbt på Malmö Stadion under lördagseftermiddagen. I den 24:e minuten gav den notoriske målskytten Magnus Persson Bunkeflo ledningen med 1-0.Minuten efter förlorade "di gules" Andreas Åkerlund bollen på offensiv planhalva. Han uttryckte några mindre väl valda ord i ren frustration och domaren Peter Jönsson hade inget annat val än att dra fram det röda kortet.– Ingenting att säga om den. Regler är regler. Det är nolltolerans och han sade något dumt rakt ut i luften, sade IFK-tränaren.Repliken kom dock tämligen omgående. I nästa anfall fälldes Omar Aouida inne i straffområdet och Ghassan Talozi var säkerheten själv när han satte säsongens åttonde straff fram till 1-1.Drygt tre minuter före paus friställdes Omar Aouida precis framför mål och gjorde enkelt 2-1. En minst lika fri Armend Xhemajli såg till att IFK Malmö kunde gå upp i en välförtjänt 3-1-ledning i den 55:e minuten.Snabbt gick det dock också för Bunkeflo att komma tillbaka in i matchen. Två minuter senare nickade Magnus Persson in reduceringen till 2-3 och i den 66:e minuten kvitterade Ted Rosenberg.Trots en rad klara målchanser, däribland ett ribbskott av alerte Mustafa Arezoo och öppet mål för Ghassan Talozi i IFK, samt ett friläge för Ted Rosenberg i Bunkeflo, blev det sedan inga fler mål.– De har starka huvudspelare som gjorde jobbet bra och en fantastisk målvakt, förklarade Kenneth Folkesson som inte deppade allt för mycket över den förlorade trepoängaren.– Vi gjorde det starkt med tio man och killarna visade en enorm moral.

Nästa söndag avslutar IFK Malmö seriespelet med bortamatch mot KSF Prespa Birlik som på lördagen säkrade avancemang till division 3 genom att besegra ÖT Smygehuk FF med 2-0.

Assist: 2-1 Ahmedin Sudic, 3-1 Ghassan Talozi.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-2-3-1):
Ali Al Kefagy – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic, Robert Kjellin, Markus Folkesson – Walid Shams, Jörgen Svensson – Andreas Åkerlund, Ghassan Talozi (lk), Omar Aouida – Armend Xhemajli. Avbytare: Quan Pham (Omar Aouida 57); Kevin Lay, Patrik Larsson, Nezir Mehmeti (målvakt).

Bunkeflo FF (4-4-2): Nicklas Hammer – Jonas Arvidsson, Erik Aunér, Jesper Arvidsson, Mikael Möller – Stefan Nilsson, Mattias Olsson, Fredrik Dahringer, Patrik Bahrmark – Magnus Persson (lk), Ted Rosenberg. Avbytare: Alexander Barth, Andreas Olsson, Gustav Dahlsson, Yehia Abed El Rehman.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Mustafa Arezoo.

Bunkeflo FF: Fredrik Dahringer.

FOTNOT. Priset till matchens lirare delades ut av Kenth Lindvall, styrelseledamot i IFK Malmö FK och ordförande i Supporterklubben Kanariefågeln.