Strålande start och uselt avslut

En strålande halvtimme och två usla. Efter 5-0 slutade IFK Malmö att spela fotboll i träningsmatchen mot division 5-klubben Uppåkra IF som besegrades med 9-3 (5-1).
– Nonchalant, konstaterade tränare Mladen Blagojevic.

Under upptakten på matchen mot Uppåkra var det spel mot ett mål och i redan i den sjätte minuten satte Tobias Rosenlind 1-0.

Tre minuter senare kom 2-0 genom Omar Aouida och det rullade på fram tills att MF Pelister-anfallaren Johan Palmström, med sitt andra mål för dagen, gjorde 5-0 i den 29:e minuten.

– Vi spelade bra, var aggressiva, och framförallt hade vi en bra aktivitet utan boll, sade Mladen Blagojevic till ifkmalmo.com.

Sedan föll IFK Malmö tillbaka och Uppåkra hann göra tre mål, fram till 3-6, innan "di gule" kunde rinna iväg igen på slutet till komfortabla 9-3.

– Det är bara att glömma den andra halvleken. Vi var nonchalanta och hade inget spel alls.

21-årige Johan Palmström visade målhunger i sin första testmatch i den gula tröjan och blev tremålsskytt.

Assist: 0-1 Christoffer Nilsson, 0-2 Tobias Rosenlind, 0-3 Quan Pham, 0-4 Quan Pham, 0-5 Omar Aouida, 2-6 Ghassan Talozi, 3-7 Quan Pham.

Startelvan (4-4-2): Pontus Andersson – Ashley Fransson Mutimutema, Michael Popoola, Patrik Larsson (lk), Andreas Åkerlund – Quan Pham, Tobias Rosenlind, Ghassan Talozi, Omar Aouida – Christoffer Nilsson, Johan Palmström. Avbytare: Mario Djordjevic (Patrik Larsson 46), Martin Rogemark (Christoffer Nilsson 46), Roy Nickling (Quan Pham 46), Georgios Vairaktaridis (Johan Palmström 53).