IFK Malmö utnyttjade inte övertaget

IFK Malmö förlorade lördagens träningsmatch mot den blivande seriekonkurrenten FC Trelleborg med 0-3 (0-2).

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Malmö City ringde i går kväll och sade att de inte kunde få ihop tillräckligt många spelare. Jag fick snabbt tag på FC Trelleborg och det blev match mot dem istället. Trots ett par återbud fick vi också ihop ett bra lag. 

Matchen hade två ansikten. De första 25 minuterna var vi klart bättre. FC Trelleborg hade inte ett enda avslut, medan vi hade fyra varav två var direkt farliga. Robin Rymsza, provspelare från IFK Klagshamn, var väldigt pigg under denna period.

Sedan släppte vi in ett väldigt konstigt fotbollsmål. En del missförstånd bland domarna och båda lagen gjorde att FCT fick ett rent friläge som de utnyttjade. Vi flyttade upp och trodde att det var vår frispark, men det är sådant som händer. 

Tyvärr hämtade vi oss inte från detta och resten av halvleken var FC Trelleborg bättre. De kunde också göra 2-0 efter 35 minuters spel. 

Under den andra halvleken var det återigen vi som dominerade fullständigt. Vi hade fyra superbra lägen som vi dessvärre inte utnyttjade. De sista 20 minuterna sänktes tempot och FCT hade en hörna som resulterade i 3-0. 

Allt som allt var det en väldigt bra genomkörare för vår del. En massa spelare fick chansen att åter visa upp sig och vi är nöjda med de flesta.  
 
Robin Rymszas första 25 minuter var grymma, Dejans Blagojevics (FC Rosengård) första 25 i andra halvlek var riktigt bra då han vann bollar och var bra med fötterna. Sedan tycker jag att Michael Popoola visade att han skall tillhöra IFK Malmö 2012.
 
Det var även roligt att se Ali Al Kefagy tillbaka i målet. Omar Rincon Buriticas start var också lovande.

Nu jobbar vi vidare och många saker har börjat falla på plats vilket gör mig och Kristian David väldigt nöjda med november månad. Vi ser fram emot sista matchen mot Kulladal nästa helg och sedan är det bara att ladda inför ett bra 2012. 

Vi tackar FCT för att de ställde upp och utlovar revansch i serien.

Startelvan (4-4-2):
 Ali Al Kefagy – Mario Djordjevic, Michael Popoola, Patrik Larsson (lk), Omar Rincon Buritica – Robin Rymsza, Ahmedin Sudic, Andreas Åkerlund, Quan Pham – Christoffer Nilsson, Johan Palmström. Avbytare: Dejan Blagojevic (Michael Popoola 46), Anuar Mahdi (Omar Rincon Buritica 60), Sylvester Efosa (Christoffer Nilsson 75).