Åtta års väntan är över för IFK Malmö som på fredagen tog hem Skånecupens juniorklass efter att i finalen ha besegrat Svedala IF 2 med 2-1. Stor hjälte: Lagkaptenen Andreas Åkerlund som avgjorde med en dryg minut kvar att spela.
– Skönt, även om jag själv inte kunde ge hundra procent, sade han.

En rejäl lårkaka från slutet av kvartsfinalen mot FC Rosengård hämmade den 19-årige yttermittfältaren både i semifinalen mot Malmö FF och i finalen mot Svedala.

Trots det var han hur kylig som helst när chansen dök upp att avgöra en minut och 19 sekunder före slutet.

– Gött. Svedala och Skånecupenvinst i all ära, men den största glädjen utbröt när vi slog MFF, konstaterade Andreas Åkerlund.

– Nu ser vi verkligen fram emot utesäsongen och serien där vi kommer att göra bra ifrån oss. Vi har ett härligt gäng inför 2012 och det visar vi inte minst här.

Den säsongsfärske tränaren Mladen Blagojevic passade också på att plocka fram sitt allra bredaste leende.

– Jag är mycket stolt över killarna som är väl värda detta. Vi gick in, lirade och var bäst. Detta var viktigt för föreningen och nu ska vi jobba hårt för att även kunna prestera under året.

Ett starkt försvarsspel och en duktig målvakt i David Karlsson lade grunden till triumfen. På sex matcher släppte IFK Malmö inte in mer än tre bollar och inte ens ett 0-1-underläge, efter tre minuter i finalen, oroade.

– Oerhört starkt. Trots att de hade någon chans till höll vi oss lugna och det kändes aldrig nervöst, förklarade assisterande tränare Kristian David.

– Det var bara en tidsfråga innan vi skulle vända matchen.

A-lagets ordinarie kapten, Patrik Larsson, valde att hjälpa till som extra ledare under Skånecupen. Ett uppdrag som alltså slutade med succé.

– De här ungdomarna är definitivt värda en kväll på stan. Killarna gjorde det mycket bra och jag är stolt över att vara lagkapten.

Slutspel

FInal

IFK Malmö – Svedala IF 2 2-1
Mål:
0-1 (3) Marcus Wiktorsson, 1-1 (8) Ashley Fransson Mutimutema, 2-1 (13) Andreas Åkerlund
Varningar: Isak Kugelberg (14) (IFK)

Matchen spelades 1×14 minuter.

Truppen: 18. David Karlsson – 6. Andreas Omidfar, 7. Isak Kugelberg, 8. Dejan Blagojevic, 9. Ashley Fransson Mutimutema, 10. Andreas Åkerlund (lk), 11. Leonardo Södergren.