Inför Furulunds IK – IFK Malmö

Det börjar att närma sig den första träningsmatchen. Lagom till att kylan slår till ska vi ut och spela mot Furulunds IK som gick upp från division 4 till trean under fjolårssäsongen.

Vi har tränat på bra under en treveckorsperiod och är nöjda med de framsteg vi har tagit, förhållandena har varit utomordentliga för oss och sjukdomarna har hållit sig på en godkänd nivå för att vara vintertider.

Mot Furulund kommer vi såklart lufta en hel del spelare och gå runt på manskapet. Vi hoppas ändå på en bra match där vi följer våra linjer som vi jobbat efter under dessa veckor samtidigt som vi alltid vill vinna matchen. Att resultatet skall vara underordnat prestationen i träningsmatcher håller jag inte med om.

Man behöver inte välja på dessa två punkter anser jag, man skall alltid sträva efter båda två. Ibland når man bara en av dem, men strävan måste vara efter att både prestera enligt överrenskommelse samt att gå för att vinna matchen även om den spelas den 4 februari på ett iskallt Dösjöbro IP.

Jag skulle vilja säga att sammanhållningen i laget är väldigt bra och killarna har kul ihop samtidigt som vi jobbar hårt för gemensamma mål. Vi skall inte sticka under stol med att vi jobbar för att vara ett topplag i division 4 2012 och att ta steget upp i trean.

Självklart inser vi att konkurrensen är tuff med många bra lag, men samtidigt ska vi se till att vi är det laget som jobbar hårdast på och vid sidan av plan för att lyckas med detta. Förhoppningen är att detta hårda jobb, och viljan att ta för sig och föra IFK Malmö framåt mot ljusare tider, ska synas redan mot Furulund.

Väl mött på Dösjöbro IP:s konstgräs på lördag klockan 12.00.

Det hade varit kul att se någon gul kanariefågel omkring planen stå och frysa och heja på "di gule".

Truppen: Ali Al Kefagy – Ahmedin Sudic, Andreas Åkerlund, Armend Xhemajli, Ashley Fransson Mutimutema, Christoffer Nilsson, Christoffer Nordgaard, Christopher Grimberg, Daniel David, Dejan Blagojevic, Johan Palmström, Mario Djordjevic, Patrik Larsson, Quan Pham, Tobias Rosenlind, Walid Shams.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 10.00 på Malmö Stadion där frukost kommer att serveras. En halvtimme senare kör vi till Furulund där vi kommer att byta om innan vi beger oss till matcharenan Dösjöbro IP.