Ett kraftigt reservbetonat Furulunds IK, med inte mindre än tio spelare iväg på Emekcupen, blev ingen match för division 4-klubben IFK Malmö som kunde vinna årspremiären med hela 6-0 (3-0). 

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Vi kom till matchen taggade efter knappt fyra veckors träning. Olyckligt nog krockade den här matchen med Furulunds inomhusturnering i Eslöv, Emekcupen, vilket gjorde att de kom med minst tio man borta från sitt nyblivna division 3-lag.

Ändå var vi beslutsamma om att göra en bra match och att visa upp att träning ger färdighet.  Trots detta och det kalla vädret var det en fröjd att se killarna i deras ageranden.

Inledningen var fokuserad och bra. Vi jobbade tålmodigt i anfallsspelet och hårt i försvarsspelet. Ett försvarsspel som gav två bollar till Ashley Fransson Mutimutema som avslutade med långskott och prickade ribban båda gångerna.

Efter knappt 18 minuters spel kom Christoffer Nilsson fri med målvakten, men revs ner och Johan Palmström var säker på den efterföljande straffen.

Bara tre minuter senare växelspelade Daniel David och Ashley Fransson Mutimutema runt på vänsterkanten och spelade in bollen till nämnde Palmström som den här gången stänkte dit den från 20 meter.

Som om detta inte vore nog fullbordade  han sitt äkta hattrick i den 25:e minuten då Christoffer Nilsson tog sig runt på vänsterkanten och spelade snett bakåt där Johan var säker i sitt avslut. Förutom detta har vi en hel del målchanser till i första halvlek som slutade 3-0 till oss.

I andra halvlek tappade vi den första kvarten innan spelarna tog åt sig instruktioner från sidan och höjde bolltempot avsevärt. Detta resulterade omgående i 4-0 genom Ashley Fransson Mutimutema som efter ytterligare bra presspel satte dit bollen med ett avslut från ungefär 20 meter.

Vi fortsatte att jobba vidare. Christoffer Nilsson var på hugget och på väg att rinna igenom ett par gånger utan något resultat, men ack den som ger sig och på en långboll från Dejan Blagojevic kom Christoffer loss och rullade bollen under målvakten, 5-0.

Tempot gick ner lite grann även om vi blixtrade till emellanåt och fortsatte att skapa chanser. På en av dessa kom Johan Palmström fri, rundade målvakten och spikade slutresultatet, 6-0.

Defensivt var vi omutliga. Ali Al Kefagy var säker i målet och plockade det som han skulle, var aktiv i luftspelet och säker i sina ageranden. Dock är det inte bara en målvakt som gör försvaret utan hela laget agerade bra under stora delar av matchen.

En del småskavanker gjorde att vi valde att vila alla som inte kände sig hundra procent. Det innebar att Omar Rincon Buritica, Lucas Horntvedt, Christopher Grimberg, Armend Xhemajli och Quan Pham lämnades hemma.

Jag vill avsluta med att tacka den skara gula supportrar som även de trotsade kylan och tog sig ut till Dösjöbro IP för att följa laget i sitt hjärta. Välkomna åter om en vecka.

Assist:
 0-2 Ashley Fransson Mutimutema, 0-3 Christoffer Nilsson, 0-5 Dejan Blagojevic

Startelvan (4-4-2): Ali Al Kefagy – Mario Djordjevic, Ahmedin Sudic, Dejan Blagojevic, Daniel David – Andreas Åkerlund (lk, första halvlek), Walid Shams, Christoffer Nordgaard, Ashley Fransson Mutimutema – Christoffer Nilsson, Johan Palmström. Avbytare: Patrik Larsson (lk, andra halvlek, Christoffer Nordgaard 46), Tobias Rosenlind (Walid Shams 46). 

Matchdräkt: Vita tröjor, svarta byxor, svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.