Inför FBK Balkan – IFK Malmö

IFK Malmö spelar på lördag sin andra träningsmatch för säsongen då man möter seriekonkurrenten FBK Balkan på bortaplan.

A-laget är i ett viktigt skede av försäsongsträningen där vi ska sätta våra grundpelare i spelet som alla måste vara med på, förstå och självklart kunna utöva ute på banan.

Det är de sakerna som jag kommer att titta efter på lördag då vi möter ett Balkan som har förstärkt rejält och kommer att bli en obehaglig överraskning för många lag i år.

Truppen jobbar på bra och har gjort det under en månads tid. Det är alltid några småskavanker här och där som stör, men det är att räkna med. Vi tar inga risker i detta skede utan alla med minsta känning hoppar över matcherna speciellt med tanke på vädret och att underlaget är farligt än vanligt.

Förra helgen hade vi årspremiär mot Furulund och trots att de saknade en massa spelare tycker jag att vi gjorde en bra match. Det blev ingen värdemätare på det sättet, men matchen i sig genomfördes på ett bra sätt av killarna som visade att grunderna i spelet börjar att sitta.

Väl mött på Rosengårds Södra IP:s konstgräs klockan 16.00.

Truppen: 1. Aleksandar Cvetkovski – 3. Ahmedin Sudic, 4. Mario Djordjevic, 7. Daniel David, 9. Armend Xhemajli, 10. Andreas Åkerlund, 11 Ashley Fransson Mutimutema, 13. Johan Palmström, 14 Dejan Blagojevic, 15. Patrik Larsson, 16. Omar Rincon Buritica, 19. Christoffer Nilsson, 20. Christoffer Nordgaard, 22. Tobias Rosenlind.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 14.30 på Malmö Stadion där vi byter om innan det blir gemensam färd ut till Rosengårds Södra IP.