IFK Malmös F99 förlorade lördagens träningsmatch mot BK Höllviken med 0-2 (0-0).

Stig Bergström, tränare för IFK Malmös F99:

Vi startade inget vidare i första halvlek där vi lät Höllviken få initiativet direkt efter avspark, men efterhand spelade vi upp oss. Sakta, men säkert, började passningarna och samarbetet att fungera mellan spelarna, och vi kom högre upp med olika kombinationer. 

Tyvärr fick både My Nilsson och Siri Bergström skador i slutet av första halvlek, vilket givetvis störde vårt spel.

I andra halvlek såg det ännu bättre ut. Nu kunde vi skönja vårt inövade grundspel på ett helt annat sätt.

Både My Nilsson och Siri Bergström försökte spela i andra halvlek, men när tio minuter återstod var de tvungna att kliva av och vi blåste av matchen när det var ungefär sex-sju minuter kvar på grund av att vi hade för få spelare kvar på planen.

Matchens lirare var målvakten Louise Birk Thode. I första halvlek var hon en levande vägg och gjorde fem-sex riktigt kvalificerade räddningar. Sammanlagt kom hon upp i tio räddningar, och det är mycket bra jobbat.

Matchen spelades 2×25 minuter.

Startnian (2-3-2): Louise Birk Thode – Lisa Andersson, Cynthia Torres-Ortiz – Siri Bergström, Nicole Torres-Ortiz (lk), Teuta Istrefi – My Nilsson, Henrika Nyman. Avbytare: –

Matchdräkt:
Gula tröjor, gula byxor, gula strumpor.

Matchens lirare:
Louise Birk Thode.