Drömmål, nollan och triss i ess. Division 4-klubben IFK Malmö stod för ett riktigt styrkebesked i årets andra träningsmatch där seriekonkurrenten FBK Balkan besegrades med 3-0 (1-0). 

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

I dag ställdes vi mot FBK Balkan som jag tycker har tagit flera steg jämfört med ifjol och hade en del farliga spelare framåt i före detta gulingarna Milos Nikolic och Gergin Yilmaz, samtidigt som man på mitten hade ett klassnyförvärv i Mario Petric från IFK Klagshamn.

Vi var väldigt tydliga med vad vi ville ha ut av vårt spel, vi ville vinna matchen och göra det genom att ha ett organiserat anfallsspel och försvarsspel.  Det skulle inte avgöras på endast individuella prestationer eller fasta, utan vi ville vinna genom spel.

Matchen inleddes med att Balkan tryckte ihop sitt lag rejält och satte det högt för att sätta spelet på vår planhalva.Detta lyckades de med, dock utan att skapa något speciellt. Vi spelade å andra sidan väldigt naivt och försökte spela igenom det enormt kompakta försvaret Balkan satt upp.
 
De skapade två-tre hörnor, varav en gick i ribban, medan vi hade en bra chans efter 15 minuter då Johan Palmström hade ett läge som han sköt över.

Från sidan kom instruktioner att sätta bollen bakom Balkans backlinje för att trycka ner de och tvinga de att agera på något sätt. Det var också en sådan boll från Dejan Blagojevic som Armend Xhemajli var först på och gjorde ett snyggt 1-0-mål.

Nu höjde vi oss lite och tog över matchen, 2-0 var extremt nära när Johan Palmström var helt fri efter en bra kontring och samarbete med Armend Xhemajli, men tyvärr sköt rakt på deras målvakt.

Inför andra halvlek var instruktionerna enkla och tydliga. Killarna tog verkligen åt sig av dessa och direkt i upptakten på halvleken var det Dejan Blagojevics fina högerfot som talade igen då han med en precis passning frispelade en iskall Christoffer Nilsson, 2-0.
 
Nu tog vi över totalt och dominerade. Tobias Rosenlind styrde på innermittfältet och Ashley Fransson Mutimutema hittade bra ytor, samtidigt som alla höjde sig ett snäpp i koncentationen offensivt och Balkan sjönk lägre i banan. 

Vi hann, förutom att bränna ett par lägen, med att göra 3-0 då Christoffer Nordgaard drog till från halva plan på ett tillslag och bollen seglade rätt i mål. Ett riktigt drömmål. 

Nollan bakåt hölls i dag igen efter ett hårt arbete från hela laget och våra tre anfallare är verkligen riktiga ess i rockärmen. Riktigt bra är de och kommer att vålla mycket problem för motståndarna. Triss i ess. 

Tackar alla tillresta gula supportar för stödet. Väl mött nästa vecka.

Assist: 0-1 Dejan Blagojevic, 0-2 Dejan Blagojevic.

Startelvan (4-4-2): Aleksandar Cvetkovski – Mario Djordjevic, Ahmedin Sudic, Dejan Blagojevic, Daniel David – Andreas Åkerlund (lk, första halvlek), Tobias Rosenlind, Christoffer Nordgaard, Ashley Fransson Mutimutema – Johan Palmström, Armend Xhemajli. Avbytare: Christoffer Nilsson (Johan Palmström 46), Omar Rincon Buritica (Daniel David 46), Patrik Larsson (lk, andra halvlek, Christoffer Nordgaard 46).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.