Inför BK Flagg – IFK Malmö


IFK Malmö fortsätter att matcha mot de blivande seriekonkurrenterna i division 4 Sydvästra. I årets tredje träningsmatch, med avspark klockan 13.00 på lördagen, är det BK Flagg som står för motståndet på Bäckagårds IP.
 

Då var det dags för den tredje matchen för säsongen där BK Flagg står som motståndare. De slutade på en sjätteplats ifjol med två poäng mer än IFK Malmö och detta gjorde man som nykomling. Det här året siktar de klart högre och har förstärkt bra samtidigt som man har lyckats behålla stommen.

Redan i fjolårets premiär stötte IFK Malmö på Flagg, vilket slutade med tre poäng för "di gule" efter en 2-1-seger. IFK:s mål gjorde av Ghassan Talozi (numera i BK Olympic) och Baris Hümmet (KSF Prespa Birlik).

I returen som spelades precis innan sommaruppehållet på Malmö IP fick Flagg revansch med 4-2. Målen den gången gjordes av Omar Aouida (i år i Prespa Birlik) och Andreas Åkerlund som vi har kvar i truppen.

Vi kommer att gå ut och spela på det som vi har tränat på. Jag hoppas också att man kan se tendenser och linjer i spelet redan ut. Många lag använder annars de första matcherna till att bara köra "spring av er killar, bli trötta". Det brukar tyvärr var de första och enda instruktionerna.

Däremot vi vill ha igång vår organisation så fort som möjligt. Vi har ett helt nytt lag som måste bli samspelt innan det är dags för premiären den 14 april hemma mot FC Trelleborg och då har vi inte tid att bara springa oss trötta i matcherna. Det gäller att tänka oss trötta också.

Flagg blir som sagt en bra värdemätare och jag tror att de kommer att höja sig från 2011 års sjätteplats.

Truppen: 18. David Karlsson – 3. Ahmedin Sudic, 4. Mario Djordjevic, 6. Quan Pham, 7. Daniel David, 8. Walid Shams, 9 Armend Xhemajli, 10. Andreas Åkerlund, 11. Ashley Fransson Mutimutema, 13. Johan Palmström, 14. Dejan Blagojevic, 15. Patrik Larsson (lk), 16. Omar Rincon Buritica,19. Christoffer Nilsson, 20. Christoffer Nordgaard. 

Aktuellt: De båda ytterbackarna, Christopher Grimberg och Lucas Horntvedt, får fortsätta att vänta på årsdebuten. Grimberg är ännu inte helt frisk och Horntvedt har problem med en stukad fot. Under veckan har dessutom Tobias Rosenlind insjuknat.
 
FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 på Malmö Stadion.