En riktig värdemätare blir det för IFK Malmö då man på lördagen, med avspark klockan 14.00, träningsmatchar borta mot division 3-nykomlingen Åkarp IF.

Åkarp har startat sin försäsong på samma sätt som vi med tre segrar av tre möjliga och de har bland annat slagit det nyblivna division 2-laget Torns IF. Vi förväntar oss därför att det blir en hård och bra kamp mellan två bra lag.

Ifjol tog Åkarp full pott mot IFK Malmö, två vinster i serien och en på försäsongen. Denna tråkiga svit hoppas vi dock kunna bryta genom en bra prestation på lördag.

Fokus kommer precis som i de tidigare matcherna att ligga på prestationen, offensivt såväl som defensivt och inte heller att förglömma är våra omställningar.

Vi är inne i en bra period och tar med oss den positiva stämningen från varje träning och match. Konkurrensen börjar att vässa till sig då flera spelare visar gryende form och detta är såklart bara positivt för truppen.

Spelare som har varit småskadade och förkylda är åter igång. De knackar på dörren till truppen och kommer att få chansen de närmaste träningsmatcherna. Dagsformen får helt enkelt avgöra vem som startar.

Truppen: 1. Ali Al Kefagy, 18. Aleksandar Cvetkovski –  2. Christopher Grimberg, 3. Ahmedin Sudic, 4. Mario Djordjevic, 6. Quan Pham, 7. Daniel David, 8. Walid Shams, 9 Armend Xhemajli, 10. Andreas Åkerlund, 11. Ashley Fransson Mutimutema, 15. Patrik Larsson (lk), 16. Omar Rincon Buritica,19. Christoffer Nilsson, 20. Christoffer Nordgaard, 22. Tobias Rosenlind, 24. Clement Agyekum.

Aktuellt: Christopher Grimberg har frisknat till och gör årsdebut i den gula tröjan. Tillbaka från sjukdom är även Tobias Rosenlind, medan Dejan Blagojevic har insjuknat i veckan och hans medverkan är därmed ett stort frågetecken.

Lucas Horntvedt, som har fortsatta problem med sin stukade fot, saknas liksom bortresta David Karlsson och Johan Palmström.

FOTNOT. Truppen kör från Malmö Stadion för ombyte i Åkarp klockan 12.30. Från 11.30 finns det en lättare frukost med kaffe och massage tillgänglig nere på klubben.