IFK Malmös F99 gick ända till final i inomhusturneringen Sportlovscupen i Eslöv. Där blev det dock förlust mot ett meriterat Södra Sandby IF, som så sent som förra helgen vann dubbelt i Romelecupen, med klara 1-4. 

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Tyvärr lämnade IF Böljan walk over i semifinalen., Den matchen hade vi behövt för att komma igång på allvar igen, för att få upp ångan och inte minst energin som fanns i tisdagens gruppspel och i kvartsfinalen.

I finalen ställdes vi mot svåra Södra Sandby. Vår taktik var att få stopp på dem centralt på mitten för att kunna få snabba omställningar. Den taktiken lyckades tyvärr inte utan det var vi  som fick för långa avstånd mellan spelarna i det defensiva arbetet. 

Vi ska ge vår målvakt, My Nilsson, en extra eloge för hennes härliga inställning att ställa sig i målet utan någon egentlig målvaktsträning och göra det så bra som hon gjorde under hela den här turneringen.

Hela laget ska också vara stolt över vad vi har presterat, både spel- och resultatmässigt, i de fyra inomhusturneringarna. En final, en semifinal och en kvartsfinalplats mot det allra bästa motståndet. Som vi brukar säga i laget: inte ett öga torrt. 

Slutspel

Semifinal

IFK Malmö – IF Böljan 3-0 W.O. 

Final
 
IFK Malmö – Södra Sandby IF 1-4
Mål:
0-1 (5) Tilda Leander, 0-2 (6) Linn Dovrén, 0-3 (8) Matilda Ovenberger, 0-4 (9) Alice Blixt, 1-4 (12) Nicole Torres-Ortiz.
Varningar: –
Startfemman (2-1-1): 1. My Nilsson – 11. Elin Persson, 2. Cynthia Torres-Ortiz –  8. Nicole Torres-Ortiz (lk) – 10. Lisa Andersson. Avbytare: 4. Henrika Nyman, 6. Siri Bergström.

Matcherna spelades 1×13 minuter.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.