Ernst Rafstedt 24/10 1934-7/2 2012

Den förre allsvenske IFK Malmö-spelaren, Ernst Rafstedt, har nyligen avlidit i en ålder av 77 år.

Simrishamnsfödde Ernst Rafstedt kom från IF Allians samtidigt som Sune Mårtensson och debuterade i en träningsmatch onsdagen den 1 oktober 1958 på Sorgenfri IP. Matchen spelades i elljus med Håkanstorps BK och Sorgenfri IK som motståndare i varsin halvlek.

Rafstedt deltog i halvleken mot Håkanstorp, vilken slutade 4-0 och där han bidrog med ett av målen på nick. Mårtensson debuterade i halvleken mot Sorgenfri som slutade 6-1, men gjorde inga mål.

Söndagen därpå gjorde Ernst sin allsvenska debut. Han spelade center då IFK Malmö mötte Djurgården på Stadion i Stockholm. Matchen slutade 3-2 till DIF, men Sven Tumba, som spelade högerytter, hölls i strama tyglar av Leif Svensson och gick liksom Ernst mållös av planen.

Totalt blev det 20 matcher och sex mål (14 allsvenska matcher och fyra mål) i Malmökamraterna som han lämnade innan Madridresan 1959.