IFK Malmö vann lördagens träningsmatch mot division 5-klubben Bjärreds IF med 7-4 (3-2) utan att för den sakens skull ha gjort någon särskilt bra match. 

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö: 

Det var mycket nedtränade killar som trots allt kunde vinna båda halvlekarna, men energin till att ta de löpningar som behövs defensivt för att förhindra mål fanns där inte riktigt. Fokuseringen på passningsspelet var inte heller 100 procent förrän vi närmade oss mål. 

Positivt var att vi regerade väldigt bra på alla målen som Bjärred gjorde. Vi höjde oss direkt efter, tryckte tillbaka hemmalaget och kunde själva göra mål ganska omgående. 

Man såg också att de som har bäst fysik även var bäst i matchen. Christoffer Nilsson på topp var pigg nästan hela matchen. Christoffer Nordgaard var stabil när han kom in och visade att han tagit kliv framåt i sin utveckling. 

Armend Xhemajli, som var matchens lirare, har rent motivationsmässigt sett klart bättre ut på träningarna de senaste veckorna. Det syns på hans sätt att vara på planen. 

I dag fick han kröna det med fyra mål, men med ännu mer samspel och träning kommer vi att kunna utnyttja hans egenskaper ännu bättre och han kommer att lära sig att ta hjälp av sina lagkamrater för bästa möjliga resultat.

Nu ser vi fram emot nästa veckas match mot Genarps IF och kan även konstatera att vi har fått BK Olympic i Malmömästerskapets första omgång, vilket vi bara ser som positivt och utmanande. Den matchen hoppas vi kunna spela innan seriespelet, men det återkommer vi till senare.

Assist: 0-1 Armend Xhemajli, 1-2 Christopher Grimberg, 3-5 Andreas Åkerlund, 3-6 Quan Pham, 4-7 Quan Pham.

Startelvan (4-4-2):
 Aleksandar Cvetkovski – Daniel David, Patrik Larsson (lk), Ahmedin Sudic, Christopher Grimberg – Ashley Fransson Mutimutema, Tobias Rosenlind, Walid Shams, Quan Pham – Christoffer Nilsson, Armend Xhemajli. Avbytare: Dejan Blagojevic (Patrik Larsson 30), Andreas Åkerlund (Quan Pham 46), Christoffer Nordgaard (Walid Shams 46), Mario Djordjevic (Daniel David 46).

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/röda byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.