Inför IFK Malmö – Genarps IF

IFK Malmö spelar sin första hemmamatch för säsongen då man på lördagen, med avspark klockan 11.00, träningsspelar mot Genarps IF från division 4 östra.

Genarps IF var ett topplag i division 4 östra i fjol då de slutade på en stark tredjeplats och endast målskillnaden fattades för att få kvala till trean.

Det är ett starkt och fysiskt lag som söker sina duktiga forwards tidigt i uppspelen. Därför kommer detta att bli ett riktigt bra test för oss rent försvarsmässigt och se var vi ligger där. Samtidigt hoppas vi fortsätta vårt offensiva spel som har gett 20 mål på fem matcher.

I truppen hittar vi två årsdebutanter i form av Kevin Lay och Mustafa Al-Imam. Mustafa får därmed göra sin seniordebut endast 16 år gammal.  Han har visat framåtanda och vilja att utvecklas på träningarna, något som ska uppsattas och belönas.

Det är samtidigt hemmapremiär för 2012 och vi förväntar oss en bra uppslutning från de gula supportrarna för att fortsätta den goda trenden. Och till er som dyker upp, jag kommer att ta illa upp om ni inte kommer fram och hälsar innan eller efter match, efter varför inte både och.

Framåt IFK Malmö och väl mött.

Truppen: 1. Aleksandar Cvetkovski, 18. David Karlsson. – 2. Christopher Grimberg, 3. Ahmedin Sudic, 4. Mario Djordjevic, 5. Mustafa Al-Imam, 6. Quan Pham, 7. Daniel David, 8. Walid Shams, 9 Armend Xhemajli, 10. Andreas Åkerlund, 13. Johan Palmström. 14. Dejan Blagojevic, 15. Patrik Larsson (lk), 17. Kevin Lay, 20. Christoffer Nordgaard, 22. Tobias Rosenlind.

Aktuellt: Ashley Fransson Mutimutema har skadat knäet och en förhållandevis positiv prognos talar om att han blir borta i tre-fyra veckor.  Fotskadade Lucas Horntvedt  är däremot åter i träning och han kommer att trappa upp mängden steg för steg.

Christoffer Nilsson har fått en känning i baksidan av låret och vilar som en ren försiktighetsåtgärd.  Ett frågetecken är det dessutom på lagkaptenen Patrik Larsson som ådrog sig två smällar mot huvudet senast mot Bjärreds IF och beslut om hans medverkan kommer att tas under fredagen.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.00 då det serveras frukost och erbjuds massage nere på klubben.