IFK Malmös U-lag spelade oavgjort, 3-3 (1-2), i söndagens träningsmatch mot division 7-klubben Türk Anadolu FF som aldrig nådde upp till några högre höjder spelmässigt.

Mladen Blagojevic gjorde sina två första mål i den gula tröjan och även hans lillebror, Dejan Blagojevic, blev målskytt.

Mladen Blagojevic, spelande assisterande tränare i IFK Malmös U-lag:

Det var en match med ett lågt tempo mot ett gäng rutinerade killar, vilket var bra för våra yngre spelare som även fick känna på den sidan av spelet. 

Matchen slutade rättvist 3-3 och i 85 minuter var det också en bra stämning på planen. Tyvärr blev det dock en tråkig avslutning då en spelare i Türk Anadolu spottade mot vår spelare och domaren inte visade ut honom med förklaringen att spottet inte träffade.

Efter matchen var förklaringen istället att han inte såg det inträffade. Detta tycker jag var synd för den här domaren värderar jag högt. . 

Jag tycker att det är helt horribelt att man spottar på en annan människa, det är så nedvärderande, och de sista fem minuterna av matchen blev griniga och det var inte konstigt. 

Vi var uppretade för att deras spelare inte blev utvisad, och vårt sätt att protestera högljutt retade självklart upp våra motståndare. Dessutom kvitterade de på en solklar offside där deras spelare inte ens löpte offside, utan stod offside redan när bollen gick och det gjorde inte saken bättre.

Visst är det svårt för en ensam domare att hantera offside, särskilt när kommer med fart, men i den här situationen var det så tydligt det kunde bli och rätt rejält. Det tog dock inte udden av deras snygga kvittering som kom på en fin brassespark. 

Våra unga killar mår bra av sådana här matchen där man får "härdas" mot äldre och mer rutinerat motstånd.

Assist: 1-0 Omar Rincon Buritica, 2-2 Denis Durgutovic, 3-2 Dejan Blagojevic. 

Startelvan (4-4-2): Ali Al Kefagy (lk) – Felipe Delvalles Baioni, Kevin Lay, Michael Popoola, Omar Rincon Buritica – Mohammed Kaddoura, Mustafa Al-Imam, Daniel David, Denis Durgutovic – Hayman Tarik Hassan, Dejan Blagojevic. Avbytare: Mladen Blagojevic (Daniel David 10), Ehssan Shaba (Denis Durgutovic 46). 
 

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusblå tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.