IFK Malmös F99 fortsätter att prestera bra under försäsongen. På söndagen blev det oavgjort, 3-3 (1-1), mot starka IF Limhamn Bunkeflo 2007 trots att "di gule" inte kunde komma till spel med mer än åtta spelare.

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Eftersom vi inte fick ihop fullt lag var vi bara åtta spelare, samt hade en oerfaren målvakt, när vi skulle träningsspela mot en kommande motståndare i A-serien, IF Limhamn Bunkeflo 2007 eller LB07 som de kallas. 

Matchen startade i ett högt tempo och genast fick LB07 press på oss de första minuterna. De startade i ett högt tempo och vaskade fram ett par chanser, men My Nilsson och försvaret avvärjde deras attackare.

Sedan lyfte vi sakta upp spelet högre upp på planen genom att praktisera ett lugnt och rörligt passningsspel. 

I den 14:e minuten kom Caroline Ekdahl loss på sin högerkant och vår ensamma anfallare, Siri Bergström, drog på sig markering. Ekdahl fick därför skjuta ostört, 1-0. 

Spelet böljade fram och tillbaka. Vi gav motståndarna lite för mycket utrymme på mittfältet så våra backar fick ta många löpningar i djupled, men de löste sina försvarsuppgifter på ett bra sätt.  Oturligt nog kvitterade de dock i slutet av halvleken efter ett missförstånd i förska varet.

I andra halvlek kom de också gång på gång i djupled som resulterade i två baklängesmål fram till 1-3. Den sista kvarten var de däremot vi som hade det mesta av spelet som vi lyckades utnyttja med två mål som belöning.

Matchens delikatess var Elin Perssons framspelning till Nicoles Torres Ortiz 2-3-mål.

Backlinjen var bra som vanligt. Cynthias Torres Ortiz agerade resolut och moget, Lisa Andersson har verkligen klivit fram det sista halvåret och den här matchen var inget undantag, medan HenriNyman stred förtjänstfullt på sin högerbacksplats.

Elin Persson hittade sin position mycket bättre i dag än innan och helt plötsligt var hon tongivande både som bollvinnare, framspelare och passningsspelare. Nicole Torres Ortiz kämpade, kom kanske lite ur sin position, med hade många lyckade dribblingar och en härlig blick för spelet. 

Caroline Ekdahl var superb på sin kant. Siri Bergström som ensam i anfallet hade ett stort område och täcka, men hennes löpningar lösgjorde mycket yta för sina medspelare. 

Trots enbart sju kämpande duktiga utespelare blev det målvakten My Nilsson som utsågs till matchens lirare. 

En fullständigt respektlös tjej som ställde sig i målet trots nästintill obefintlig målvaktsträning och ett par av räddningarna som hon gjorde finns inte i någon handbok för målvakter. Om jag räknat rätt gjorde hon sex-sju kvalificerade räddningar i matchen. Bra jobbat, My. Inte ett öga torrt.

Matchen spelades 2×30 minuter. 

Assist: 2-3 Elin Persson, 3-3 Elin Persson

Startnian (3-3-1): My Nilsson – Lisa Andersson, Cynthia Torres Ortiz, Henrika Nyman – Nicole Torres Ortiz (lk), Elin Persson, Caroline Ekdahl – Siri Bergström. Avbytare: –

Matchens lirare: My Nilsson.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.