Tuff start för IFK Malmös damer

IFK Malmös nystartade damlag fick tuffast tänkbara start på träningsmatchandet med 0-16 (0-8) i söndagens match mot division 5-konkurrenten Näsets FF. 

Stig Bergström, tränare för IFK Malmös damlag:

Vi visste på förhand att vi skulle få det svårt. Det är ett helt nytt lag och många av spelarna har överhuvudtaget inte spelat fotboll tidigare. Som lök på laxen har vi tränat ihop mindre än två månader och dessutom saknade vi två erfarna spelare.

Trots en brakförlust finns det otroligt många ljusglimtar i den här matchen. I mitten på andra halvlek, då det redan var tvåsiffrigt och motståndarna bytte målvakt, samlades alla våra spelare spontant i en ring för att peppa varandra och snacka taktik. Ett bra tecken på lagkänsla.

När vi hade bollen var det ett bra passningsspel och mestadels ett bra grundspel. Det är ett frö som kommer att blomma ut med mer träning.

Enskilt var Malin Andréasson helt magisk i sitt spel. Hon höll ihop försvaret, spelade ut för fullt och var bannemig överallt. Caroline Ekdahl, Emelie Fennhagen och Jannika Nilsson var mycket stabila och säkra i sitt spel, samtidigt som Rebecca Burri var duktig i målet med en handfull kvalificerade räddningar.

Den som överraskade mest var däremot Paulina Kepczynska som var fullständigt respektlös trots att det här var hennes första match någonsin. Samtliga som inte hade spelat fotboll tidigare gjorde det bra och kämpade på ett föredömligt sätt. 

Tyvärr blev Jenny Malmström skadad efter ett par minuters spel, annars hade det varit riktigt intressant att se detta energiknippe i aktion och hon är en enorm tillgång för laget. 

Matchens grej var Jannika Nilssons klockrena tackling i andra halvlek. Vi är verkligen inte för hårt eller fult spel, men en ren tackling på en bollförande spelare är tillåtet.

Nu tar vi nya tag och ser framåt. Tjejerna ska vara stolta över sättet som de genomförde matchen. 

Startelvan (4-4-2): Rebecca Burri – Caroline Ekdahl, Malin Andréasson, Emelie Fennhagen, Paulina Kepczynska – Laila Kakar, Jenny Malmström (lk), Jannika Nilsson, Nathalie Yrvenstam – Hannah Nilsson; Felicia Nilsson. Avbytare: Lina Kakar, Siri Bergström.  

Matchens lirare: Malin Andréasson.

Matchdräkt:
Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.