IFK Malmös F99 svarade för ett riktigt bottennapp då det blev 0-4 (0-1) i lördagens träningsmatch mot Husie IF. 

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99

Vi nådde aldrig upp i vår normala kapacitet i den här matchen som var vår nästa sista träningsmatch före seriestarten. 

Den här gången klarade vi aldrig av att göra det som vi verkligen är bra på, lugna ner spelet och passa runt inom laget. Istället började det tjongas och vi spred ut bollarna som motståndarna var skickliga att utnyttja, speciellt i andra halvleks slutskede där de gjorde tre snabba mål

Det handlar om att varje spelare ska ta sitt ansvar och tro att någon annan ska axla det. Nu tar vi nya tag och gör ett bra genrep i den sista träningsmatchen mot Borgeby FK för att kunna vara väl förberett när serien startar.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startnian (3-3-2): Louise Birk Thode – Henrika Nyman, Cynthia Torres Ortiz, Lisa Andersson – Wiktoria Motyka, Elin Persson, Siri Bergström –  My Nilsson, Nicole Torres Ortiz (lk). Avbytare: Rebecca Burri.

Matchens lirare:

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.