IFK Malmö imponerade stort i genrepet där det blev seger med 1-0 (0-0) mot division 3-klubben Råå IF.

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

De stabila insatserna mot Genarp och Kulladal följdes i dag upp av en i princip likadan insats där vi malde på i 90 minuter med vårt spel och ett hårt jobb.

Återigen fick vi utdelning i den 75:e minuten, men skillnaden den här gången var att vi hade full
kontroll under den sista kvarten och inte bjöd på någonting. Aleksandar Cvetkovski fick dock göra en bra räddning på slutet efter ett vasst Råå-anfall. 

Vi är konsekventa i vårt sätt att jobba, både framåt och bakåt, och det ger resultat i längden. Mittfältarna var mycket pigga då de vann mycket boll med sina snabba fötter. Vi hade inte många kilon där, men ack så god arbetskapacitet och vilja som kan fälla större björnar än Råå IF.

Johan Palmström var företagsam och fick slut betalt på en bra boll från Andreas Åkerlund. Ensam med målvakten gjorde han inget misstag och kunde se till att det blev 1-0.

Åkerlund var sju minuter tidigare själv fri med målvakten som dock gjorde en bra räddning och därpå räddades av en medspelare på mållinjen då Omar Rincon Buritica följde upp och var nära att göra sitt första A-lagsmål i IFK Malmö-tröjan.

Det var mycket folk borta i dag och det gav en massa möjligheter för andra att kliva fram, vilket jag tycker att de gjorde.

Quan Pham har tagit för sig rejält och klivit fram i rangordningen avsevärt. Thaer Muhsen Sandouqa och Kevin Lay gjorde årsdebut och svarade för bra prestationer. Kevin från start och Thaer som en pigg inhoppare. Omar Rincon Buritica startade och visade att han har en fin vänsterfot som vi kan utnyttja i.

Dagens näst bästa? Helt klart segern. Min sista kommentar innan andra halvlek var "Och killar, nu vinner vi".

Dagens bästa? Tror jag räknade till mellan 12 och 15 gula supportrar ute på ett kallt och blåsigt Rydebäcks IP.

Assist: 0-1 Andreas Åkerlund.

Startelvan (4-4-2):
Aleksandar Cvetkovski – Mario Djordjevic, Dejan Blagojevic, Patrik Larsson (lk), Kevin Lay – Quan Pham, Tobias Rosenlind, Andreas Åkerlund, Omar Rincon Buritica – Johan Palmström, Armend Xhemajli. Avbytare: Michael Popoola (Kevin Lay 67), Thaer Muhsen Sandouqa (Omar Rincon Buritica 75). 

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.