Två mål i slutminuterna blev IFK Malmös fall i MM-åttondelsfinalen där division 2-klubben BK Olympic vann med 3-1 (1-1). 

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Vi skulle bjuda upp till dans och jag tycker att vi gjorde det matchen igenom. Delar av dansen var det till och med vi som förde och trots de positiva tongångarna efter matchen har jag svårt att se att man menar allvar med detta.

Jag vill vinna varje match som är realistisk att vinna och i den här matchen hade vi chansen att vinna, därför är jag besviken att vi inte tog den chansen.

Den första halvleken gick inte till historien som den mest välspelade och särskilt inte de första 20 minuterna. Vi hade det första skottet på mål, medan Olympic hade den första riktigt bra chansen, men den för dagen reaktionssnabbe Ali Al Kefagy var där och räddade.

Olympic fick in 1-0 i den 25:e minuten på straff och därefter släppte en del knutar. Vi lyfte oss rejält och skapade två bra chanser innan vi själva replikerade med en straff där Armend Xhemajli var säker exekutor. Resten av halvleken var det vi som styrde.

Inför andra halvlek var vi överens om att vi skulle ut och grabba tag i den här chansen. Vi inledde också väldigt piggt och på de tio första minuterna skapade vi två chanserna som var hundraprocentiga.

Armend Xhemajli var helt fri, men Olympics duktiga 18-åring i mål, Filip Hillgren, läste honom och till och med greppade bollen. På en hörna några minuter senare gick Christoffer Nordgaard upp fint, men avslutet från bara några meter gick rakt på en bra placerad målvakt.

Nu tog Olympic över med syn tyngd och en del byten som piggade upp deras lag. De tryckte på och matade in inlägg. Vi visade hjärta och jobbade hårt för att lösa situationerna, en del med flyt och en del med härliga vilja och kvalité.

Olympics avbytare är av klass och de har en väldigt bred trupp för att vara på den här nivån. Om jag är orolig för vår bredd? Nej, för att vara i division 4 har vi en bra bredd och mycket bra spelare som i dag satt på bänken. Det visade vi senast mot Råå.

Olympics period var 20 minuter lång. När vi gick in i de sista tio minuterna hade den mattats ut och vi kom stärkta ut ur den här perioden. Nu var matchen helt jämn och vi skapade till och med två halvchanser där skotten gick över, men det kändes ändå tryggt.

Som en blixt från en klar himmel slog då årets förmodade skyttekung i Olympic till. Ken Hansson löpte sig fri på en långboll, lobbade över Ali Al Kefagy och avgjorde matchen med endast drygt fyra minuter kvar av ordinarie tid.

De sista minuterna försökte vi trycka upp, men åkte på ännu en omställning där Olympic gjorde 3-1 i den 88:e minuten.

För att vinna den här matchen hade vi behövt göra 2-1 på de tidiga lägena i andra halvlek, medan vi för att få oavgjort hade behövt vässa sinnena ordentligt de sista tio minuterna när vi väl hade klarat av Olympics värsta press. Nu slappnade vi av och trodde att det skulle fixa sig.

Ingenting fixar sig utan att vi måste fixa det själv. Och det lovar jag att vi ska fixa på veckans träningar och komma taggade till tänderna då vi har seriepremiär den 14 april mot favorittippade FC Trelleborg som hos Nordicbet ger endast 1,7 gånger pengarna för serievinst.

Jag är ändå stolt över killarna då vi visade att vi inte kommer att vara lätt att tas med i år och kommer bara att bli bättre.

Startelvan (4-4-2): Ali Al Kefagy – Mario Djordjevic, Dejan Blagojevic, Ahmedin Sudic, Patrik Larsson (lk) – Christoffer Nilsson, Andreas Åkerlund, Christoffer Nordgaard, Quan Pham – Armend Xhemajli, Johan Palmström. Avbytare: Tobias Rosenlind (Christoffer Nilsson 46), Kevin Lay, Michael Popoola, Omar Rincon Buritica, Aleksandar Cvetkovski (målvakt).

Matchens lirare:
Ali Al Kefagy.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.