Det blev ånyo förlust, 2-6 (2-3), när IFK Malmös nya damlag spelade sin tredje träningsmatch, tillika genrep, mot seriekonkurrenten Heleneholms SK/AIF Barrikaden. Däremot klarade "di gule" av att göra sina två första mål sedan återstarten. 

Stig Bergström, tränare i IFK Malmö:

Efter flera tunga återbud kallade vi in två spelare från F99, målvakten Louise Birk Thode och Siri Bergström. Tyvärr linkade också Camilla Bergström av planen efter ett par minuters spel med en befarad muskelbristning i låret. Vi kan hoppas att det läker fort för vi behöver hennes säkra spel.

Trots att de gjorde tre mål under den första halvtimmen speglade det inte händerna på planen. Vi pratade innan om att hålla ihop lagledarna, inte bli utdragna och det såg bra ut under den första halvleken. 

Efter deras 3-0-mål lyfte vi upp spelet som först resulterade i flera hörnor och ett visst tryck mot deras mål. Vår reducering till 1-3 kom efter att vi satt hård press på motståndarna och Marita Gerdtsson passade fram till Malin Tufvesson som behärskat sköt i mål. 

Gerdtssons 2-3-mål var resultatet av en utspark från motståndarnas målvakt. Utsparken gick rakt ut till henne som lugnt tog ner bollen och pricksköt förbi en felplacerad målvakt. Det här var matchens grej. 

I andra halvlek tog motvinden bort mycket av vårt spel, lagledarna blev utdragna och då det blev det lätt för HSK/AIF Barrikaden att avgöra matchen. Samtidigt tröt orken hos en del av oss. 

Tolvåriga Louise Birk Thode gjorde en mycket stabil match i målet och det är imponerande att ha en sådan mognad som målvakt vid hennes unga ålder. 

Hela backlinjen gjorde en bra match. Stora delar var de endast tre där bak med Malin Andréasson som ensam mittback, Caroline Ekdahl till höger och Emelie Fennhagen till vänster. 

Mittfältet släppte en del ytor, men både Marita Gerdtsson och Jannika Nilsson vann många närkamper och kunde vända upp spelet. Anfallet, anfört av Malin Tufvesson gjorde en kämpamatch matchen igenom.

Nu ska vi blir mera samspelta, individuellt ligger många spelare på en hög nivå. Det gäller att vi ska få ett "lugn" i vårt passningspel för att kunna komma rättvända. Ännu ett klart fall i rätt riktning, tjejer.

Assist: 3-1 Marita Gerdtsson.

Startelvan (4-4-2): Louise Birk Thode – Caroline Ekdahl, Camilla Bergström, Malin Andréasson, Emelie Fennhagen (lk) – Nathalie Yrvenstam, Marita Gerdtsson, Jannika Nilsson, Isabelle Hambe  – Malin Tufvesson, Hannah Nilsson. Avbytare: Siri Bergström (Camilla Bergström 4), Felicia Nilsson (Hannah Nilsson 10).

Matchens lirare: Caroline Ekdahl, Emelie Fennhagen & Malin Andréasson.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.