IFK Malmös F99 är långtifrån formen med bara fyra dagar kvar till seriepremiären i F13 Sydvästra grupp A. Genrepet mot Borgeby FK slutade med förlust, 1-3 (0-2), efter ett uselt spel av "gulingarna".

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Det grundspel vi har med snabba, säkra passningar och rörlighet fanns knappt tillstymmelse i tilll den här matchen. Varje enskild spelare försökte på egen hand att komma fram i banan och motståndarna plockade ner varje individuellt försök.

I efterhand måste ändå analysen bli den att vi försökte spela sjumannafotboll med chansbollar istället för att ha tålamodet och modet att spela runt med säkra passningar.

Om träningsnärvaron hade varit högre de senaste veckorna hade vi lätt kunnat träna upp speluppbyggnaden på ett helt annat sätt än det som har kommit fram under de två senaste matcherna. 

Vi hade Nicole Torres Ortiz i målet i första halvlek för att prova henne som målvakt inför söndagens premiär i serien mot LdB FC Malmö. Med tanke på att det var tag ett sedan som hon hade någon målvaktsträning var det en fullt godkänd första halvlek.

Tanken var sedan att My Nilsson skulle stå i andra halvlek, men dessvärre fick hon en smäll på handleden i slutet av första halvlek som omöjliggjorde detta. Tråkigt för det hade gett henne en halvleks erfarenhet inför söndagen då vi inte kommer ha vår ordinarie målvakt tillgänglig.

Men det fanns ljusglimtar i den här matchen ändå. Det var roligt att se nya Wiktoria Motyka leverera bra passningar, samt Lisa Andersson och Cynthia Torres Ortizs kloka spel under hela matchen. Även debuterande Derya Redzepovska gick in respektlöst och tog för sig på ett bra sätt.

Dessutom har vi matchens grej som blev Cynthia Torres Ortizs stenhårda straff lågt nere vid den ena stolpen.

Nu slickar vi såren och kommer igen som ett lag på söndag då vi ska spela det spelet som vi vet att vi kan prestera. 

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startnian (3-3-2): Nicole Torres Ortiz (lk) – Henrika Nyman, Cynthia Torres Ortiz, Lisa Andersson – Siri Bergström, Elin Persson, Louise Birk Thode – Wiktoria Motyka, My Nilsson. Avbytare: Derya Redzepovska.

Matchens lirare:

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.