Inför IFK Malmö – FC Trelleborg

Toppmatch direkt. Det är det många som tror när IFK Malmö och seriefavoriten FC Trelleborg på lördagen möts i premiären av division 4 Sydvästra med avspark klockan 14.00 på Malmö Stadion.

Dags för premiär. Hemmapremiär dessutom och för motståndet står topptippade FC Trelleborg med flera före detta gula spelare i truppen där Daniel "Bato" Jovanovic lyser klarast gult. 

FCT har gjort en rejäl satsning för att ta sig tillbaka till division 3 snarast. Vi är deras första farthinder och vi tänker jävlas inte bara den här matchen utan säsongen ut. 

Situationen i truppen kunde ha varit bättre. Vi har en del sjukdomar som har ställt till det i sista stund, men vi avvaktar matchdagen för ett definitivt besked om vilka som är tillgängliga och vilka som får stå över. 

Det kommer att bli enormt roligt att spela på lördag och det hoppas jag att spelarna också upplever. Matchplanen är lagd och killarna är redo att följa den.

Vi ser fram emot en rejäl batalj på Malmö Stadion och välkomnar er att titta och heja fram våra gula pågar på lördag.

Truppen: 1. Ali Al Kefagy, 18. Aleksandar Cvetkovski – 3. Ahmedin Sudic, 4. Mario Djordjevic, 6. Quan Pham, 9 Armend Xhemajli, 10. Andreas Åkerlund, 13. Johan Palmström. 15. Patrik Larsson (lk), 16. Omar Rincon Buritica, 19. Christoffer Nilsson, 20. Christoffer Nordgaard, 21. Dejan Blagojevic, 22. Tobias Rosenlind, 23. Michael Popoola. En spelare kommer att tillkomma matchdagen.

Aktuellt: Inte mindre än åtta spelare är indisponibla eller stora frågetecken inför lördagens premiärmatch. 

Helt klart är att Kevin Lay (avstängd), Ashley Fransson Mutimutema (inte fulltränad), Vedat Shala (inte fulltränad) och Christopher Grimberg (skadad) missar matchen. Walid Shams, Lucas Horntvedt, Christoffer Nilsson (sjuk) och Andreas Åkerlund (sjuk) är osäkra kort.  

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 på Malmö Stadion.