Snöplig premiärförlust för IFK

Trots mängder av chanser förlorade ett ineffektivt IFK Malmö premiären i division 4 Sydvästra mot seriefavoriten FC Trelleborg med uddamålet,  2-3 (1-2).

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Premiären till ända. Tyvärr utan poäng på kontot, men dock en massa självförtroende och en övertygad tro på det som vi håller på med i vardagliga arbetet.

Matchen var jämn. Vi var lite bättre på mitten, medan de var vassare och framförallt effektivare den sista tredjedelen. Inledningen tillhörde FCT som dessutom tog ledningen tidigt. 

Sedan spelade vi in oss steg för steg och kvitterade rättvist efter ett mycket fint anfall där Johan Palmström avslutar på ett fint förarbete av Tobias Rosenlind och Armend Xhemajli som ryckte förbi sin försvare.

Dessvärre åkte vi på 1-2 precis innan halvlek, men Quan Pham var bestämd att göra detta jämnt igen vilket han gjorde i upptakten av andra halvlek genom att nicka in kvitteringen.
 
En andra halvlek där vi var klart bättre. Efter 2-2 hade vi ett rungande och klockrent skott i ribban (Christoffer Nordgaard) och som på brev på postenfick istället FCT in ett långskott snyggt i bortre gaveln genom Daniel "Bato" Jovanovic. 

Målet föregicks tyvärr av en frispark som var mycket billigt dömd. Vår spelare var först in i situationen och tog bollen med foten högt upp, medan deras spelare sprang in situationen med huvudet från sidan. Tveksamt och synd att det straffade sig.

Efter detta så åkete deras spelare ut med 25 minuter kvar efter lite tumult i en väldigt sjysst men tuff match som det skall vara. 

Sista 25 var ett konstant tryck mot deras mål och heta chanser radades upp, den ena klarare än den andra. Förutom en utmärkt målvakt så kom även stolpen (Armend Xhemajli)  i vägen. Vi hade fyra superchanser och därtill två-tre klara chanser som inte mynnade ut i mål. 

Vi gratulerar FC Trelleborg till segern och själva skall vi gräva ner oss och se till att jobba ännu hårdare i veckan som kommer. Det för att komma väl förberedda inför Bunkeflo FF-matchen nästa helg, då är det helt andra förutsättningar som gäller.

Assist: 1-1 Armend Xhemajli, 2-2 Mario Djordjevic.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2):
Aleksandar Cvetkovski – Mario Djordjevic, Dejan Blagojevic, Ahmedin Sudic (lk, 80-90), Patrik Larsson (lk, 0-80) – Andreas Åkerlund, Christoffer Nordgaard, Tobias Rosenlind, Quan Pham – Armend Xhemajli, Johan Palmström. Avbytare: Christoffer Nilsson (Mario Djordjevic 76), Omar Rincon Buritica (Patrik Larsson 80), Lucas Horntvedt, Michael Popoola, Ali Al Kefagy (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor.

FC Trelleborg (4-2-3-1): Abdul Semwanga Nyende – Linus Nilsson, Robin Olsson, Linus Bladh (lk), Edin Zverotic – Patrik Halili, Briar Karim – Haris Berisha, Darko Nikolov, Daniel Jovanovic – Fisnik Shala. Avbytare: Almir Mekic, Ismail Erdinc, Jörgen Håkansson, Oliver Wilson, Sebastian Grönberg (målvakt). 

Matchdräkt: Mörkblåa tröjor/mörkblåa byxor/mörkblåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Orange tröja/oranga byxor/oranga strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Tobias Rosenlind.

FC Trelleborg: Fisnik Shala.

FOTNOT. Priset till matchens lirare delades ut av Magnus Månsson, styrelseledamot i Supporterklubben Kanariefågeln.