IFK Malmö är utslaget ur distriktsmästerskapet efter att ha åkt på 2-4 (2-1) i den andra omgången mot division 3-klubben IFK Trelleborg.

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Det var en bra första halvlek där vi var det klart bättre laget och borde ha haft en klarare ledning än vad vi hade. Johan Palmström och Christoffer Nilsson fungerade klockrent på topp, samtidigt som Quan Pham och Andreas Åkerlund hittade mycket fina ytor. Till slut kom ytterbackarna med i spelet också. 

Ahmedin "Medo" Sudic och Christoffer Nordgaard var stabila i mitten precis som Ali Al Kefagy, Patrik Larsson och Mario Djordjevic där bak. 

Vi hade förutom de två målen en hörna som stoppades på mållinjen och Christoffer Nilsson i ett superläge som slutade med inspark. Även Johan Palmström var nära att dubbla på sin målskörd i den första halvleken. 

Efter pausen testade vi en helt ny uppställning, men den slog inte särskilt väl ut. Vi kom inte alls upp i press på kanterna och på  grund av detta kunde de ta över matchen steg för steg. 

Tjugo minuter in på halvleken ändrade vi tillbaka till 4-4-2. I samma veva kunde de ta vara på en fast situation där deras duktige inhoppare var högst på bollen och skickligt nickade in kvitteringen.

Nu jämnade matchen ut sig. Det var chanser åt båda hållen och på ett skottläge utanför 16-meterslinjen avgjorde den före detta "gulingen" Edis Djugumovic matchen med sitt 3-2-mål´även om vi därefter var riktigt nära att kvittera.

Enligt en del och spelare, och även deras målvakt, hade vi också kvitterat, men domaren missade att bollen var över mållinjen. Det var dock inte helt enkelt att se.

I sista anfallet lyfte vi upp allt och då kontrade Trelleborg skickligt in 4-2 på en bra prestation.

Assist: 1-0 Christoffer Nilsson, 2-1 Johan Palmström.

Startelvan (4-4-2): Ali Al Kefagy – Lucas Horntvedt, Mario Djordjevic, Patrik Larsson (lk), Omar Rincon Buritica – Andreas Åkerlund, Ahmedin Sudic, Christoffer Nordgaard, Quan Pham –  Christoffer Nilsson, Johan Palmström. Avbytare: Armend Xhemajli (Christoffer Nilsson 46), Tobias Rosenlind (Christoffer Nordgaard 46), Walid Shams (Quan Pham 46), Kevin Lay (Lucas Horntvedt 70), Aleksandar Cvetkovski (målvakt).
 
Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja

Matchens lirare:
Christoffer Nilsson.