En mängd individuella misstag straffade sig för IFK Malmö som förlorade lördagens match i division 4 Sydvästra mot nykomlingen Husie IF med 1-4 (1-1).

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Det var en mycket tung förlust på flera sätt, men framförallt på det sättet att vi gick från 1-0 till att förlora matchen på tio minuter. 1-4 är dock 1-4, Husie vann välförtjänt. 

Hela första halvlek var jämn spelmässigt, dock var vi betydligt farligare. Husie spelade runt i sin backlinje och på kanterna, men vi kom både framför och bakom deras backlinje. Fyra gånger var våra spelare helt fria med målvakten, en gång från höger och tre gånger centralt.

Endast ett av dessa lägen kunde vi förvalta då Christoffer Nilsson, efter en bra passning av Johan Palmström, var kylig som få och chippade in bollen.

Husie hade två skott på mål i första halvlek, båda på frispark. Det första blockerade vi, medan det andra i den 40:e minuten chockade oss. Aleksandar "Aco" Cvetkovski tar den frisparken 99 gånger av 100, men tyvärr var det nog den hundrade gången just i dag. 

Direkt i upptakten av andra halvlek ledde två individuella misstag till en bra chans för Husie och den här gången revanscherade sig Aco. Vi gav dock tillbaka bollen till Husie i vårt femmetersområde och 1-2 var ett faktum. 

En stund senare åkte Andreas Åkerlund ut för sitt andra gula kort efter två satsningar där bollen var fullt möjlig att nå.

Däremot var han lite sen båda gångerna och, även om det låter konstigt, kan jag köpa två gula för de två situationerna till två olika spelare, men inte till samma spelare och ett rött. Det var inte fult spel utan helt enkelt kamp om bollen. 

Men regler är regler. Nu var vi en man mindre också och den här dagen var förstörd. Husie var så pass bra att de gjorde två mål till på oss och vann fullt välförtjänt. Vi försökte kliva och kvittera, men var inte hundraprocentigt i den här matchen.

Det gäller för oss att ödmjukt jobba vidare och bli mer noggrant i straffområdena. I dag kunde det ha stått 3-0 till oss i halvtid och då hade matchen varit avgjord. Samtidigt får vi inte lov att bjuda på 1-1 och 1-2 på det sättet.

Jag vill dock inte ta någonting från Husie. Det är ett bra fotbollslag och de var klart bättre den här gången.

Assist: 1-0 Johan Palmström, 1-2 Kevin Nilsson, 1-3 Micke Ohlsson, 1-4 Omid Hushmand

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Aleksandar Cvetkovski – Lucas Horntvedt, Dejan Blagojevic, Ahmedin Sudic (lk, 55-90), Patrik Larsson (lk, 0-55) – Andreas Åkerlund, Christoffer Nordgaard, Tobias Rosenlind, Quan Pham – Christoffer Nilsson, Johan Palmström, Avbytare: Armend Xhemajli (Christoffer Nilsson 55), Omar Rincon Buritica (Patrik Larsson 55), Walid Shams (Johan Palmström 70),  Mario Djordjevic, Ali Al Kefagy (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

Husie IF (4-3-3): Mattias Halvardsson – Omar Khazal, Dijar Latifaj, Kevin Petersson, Hamza Khodr – Joakim Holmberg (lk), Omid Hushmand, Mohammed Ryahi – Kevin Nilsson, Micke Ohlsson, Hassan Fakhro. Avbytare: Christian Olsson, Johan Hallgren, Rickie Hagel, Tim Andersson, Vasil Temelkov.

Matchdräkt: Mörkgröna tröjor/vita byxor/mörkgröna strumpor.
Målvaktens dräkt: Vita tröja/vita byxor/oranga strumpor.


IFK Malmö gjorde avspark:
Ja

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Lucas Horntvedt.

Husie IF: Omid Hushmand. 

FOTNOT. Priset till matchens lirare delades ut av Kent Nileland, Apparans Group.