IFK Malmö på rätt spår igen

Trots fem ordinarie spelare borta kunde IFK Malmö vinna lördagens bortamatch i division 4 Sydvästra mot Rydsgårds AIF med uddamålet, 4-3 (2-1).

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Det var en nödvändig vinst som bärgades borta mot Rydsgård. De hade 13 raka vinster i seriesammanhang på sin hemmaplan innan detta. Den senaste förlusten kom för nästan två år sedan då BW90 vann med samma siffror som vi gjorde, det vill säga 4-3. 

Vi har en klart högre kvalité i vår trupp jämfört med Rydsgård och det syntes över 90 minuter. Den här gången var vi klart bättre och vann välförtjänt.

Däremot finns det mycket att jobba med. De farligaste symptomen för tillfället är att vi måste spela oss igenom klockrent och tajma allt perfekt för att skapa en målchans. Sedan måste vi göra det en gång till för att göra mål, medan motståndarna bara ska ta sig in i vårt straffområde och då kan det bli mål på allt.

Det positiva är att vi fortsätter att skapa målchanser match efter match. 

Nu har vi en vecka framför oss med fyra träningar och det kommer vi att behöva. Vi har en del kvar för att bli samspelta, samt ta beslut som gynnar laget och ger poäng. 

Jag tycker att vi har kommit en bra bit på vägen, men det finns så mycket potential i laget att det hade varit synd att slarva bort detta. Vi ska jobba stenhårt under veckan för att komma väl förberett för en period med fyra matcher på två veckor. 

Många spelare var bra i dagens match. Självklart Johan Palmström med tre mål, Quan Pham med sitt mål och sin assist, Aleksandar "Aco" Cvetkovski med sin dominans i luften och även Dejan Blagojevic som spelade på en ovan position, men visade hjärta och klokhet efter paus.

Det allra gladaste beskedet kom dock från Ashley Fransson Mutimutema som efter många återbud i veckan, mer eller mindre, var tvungen attt starta och han gjorde det riktigt bra. 

Under de första tio minuterna körde han fast tre gånger och då brukar de flesta vika sig efter sju veckors frånvaro, men Ashley borrade ner huvudet och bara körde på ännu hårdare. Det är en dröm att ha sådana spelare i laget.

Även övriga spelare som inte är nämnda var duktiga i dag och det var tre oerhört stabila poäng.

Tråkigt var det dock att höra beteende och ropen från publiken mot våra spelare. Ord som "apa", "gå tillbaka till zoo", "jävla spagge" och så vidare haglade ner ju längre matchen led. Att man kan kalla en medmänniska för apa är för mig oförklarligt och framförallt skamligt för arrangörsklubben.

Att sedan våra spelare borde ha kunnat hantera detta lite kyligare är möjligt, men det är inte lätt att göra det med sådana saker där man tar illa upp. Detta är mina högst personliga åsikter och jag står för dem.

Assist: 0-1 Ashley Fransson Mutimutema, 1-2 Quan Pham, 1-3 Lucas Horntvedt, 1-4 Tobias Rosenlind.

STARTELVORNA


Rydsgårds AIF (4-4-2): Mattias Svensson (lk) – Tobias Walldén, Lars-Johan Ardin, Tobias Björk, Hampus Svensson – Adis Krasnici, Christopher Lindblad, Pontus Haraldsson, Christer Persson – Patryk Löfgren, Viktor Magnusson. Avbytare: Fredrik Ceder, Jeton Sijarina, Rasmus Ceder, Sherzad Sulaiman Kret, Peter Kozma (målvakt).

Matchdräkt: Vita tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö (4-4-2): Aleksandar Cvetkovski – Lucas Horntvedt, Mario Djordjevic, Patrik Larsson (lk), Kevin Lay – Ashley Fransson Mutimutema, Christoffer Nordgaard, Tobias Rosenlind, Quan Pham – Dejan Blagojevic, Johan Palmström. Avbytare: Walid Shams (Dejan Blagojevic 72), Omar Rincon Buritica (Lucas Horntvedt 75), Michael Popoola (Johan Palmström 76), Daniel David (Kevin Lay 77), Ali Al Kefagy (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja 

Speltid, första halvlek: 46.56
Speltid, andra halvlek: 50.28

MATCHENS LIRARE

Rydsgårds AIF: Tobias Björk.

IFK Malmö: Johan Palmström.