IFK Malmö förlorade söndagens match i damfotbollens division 5 Sydvästra mot Heleneholms SK/AIF Barrikaden med 1-11 (0-5).

Stig Bergström, tränare i IFK Malmö:

Sex spelare lämnade återbud till dagens match och som tur var kunde vi låna in Siri Bergström från F99 för att kunna starta med elva spelare. Som lök på laxen har vi ett par spelare som fortfarande är skadade och en del icke spelklara spelare frånvarande. 

Utan ordinarie målvakt, och inte heller reservmålvakten tilllgänglig, föll lotten på Malin Tufvesson att axla målvaktssysslan i första halvlek. Det gjorde hon fantastiskt bra, men efter paus fick Anna Gustafsson ta hennes plats och gjorde det också bra.

Samtliga i spelartruppen ska ge dem en gigantisk eloge för deras uppoffrande för laget. Inte ett öga torrt.

De första 20 minuterna dominerade HSK/AIF Barrikaden ganska kraftigt, men efter 2-0-mål lyfte vi upp spelet rejält och kom till bra avslut. Både Malin Andréasson och Siri Bergström kunde med lite tur ha gjort mål efter att de kommit i bra lägen, men det ville sig inte riktigt.

Sedan avslutades halvleken med tre rätt billiga mål emot oss. Siffrorna speglade inte riktigt spelet, utan 2-4 hade gett en mer rättvis bild. 

I andra halvlek infann sig tröttheten hos de flesta spelarna och det blev stora avstånd mellan lagledarna som de kunde utnyttja rätt enkelt. Det var inte roligt, men det är fullt förståeligt att inte orka i 90 minuter utan avbytare. 

Malin Andréasson hon var matchens lirare igen efter att i stort sett ha varit lysande i varje moment.

Siri Bergström gjorde dock matchens grej då hon bröt ett uppspel genom en korrekt tackling, drev framåt i ett högt tempo och med motståndarna omkring sig. De hängde inte med och försökte knuffa henne i ryggen, men behöll balansen och satte bollen lågt, helt chanslöst för målvakten.

Nu tar vi nya tag och hoppas att sjuklingarna snart är tillbaka och att de spelarna som inte är spelklara blir det. Det finns mycket talang i den här truppen. Jag ser ingen anledning att vara nedstämd över denna näsbränna utan det är bara att knyta näven i fickan och tänka att vi ska visa dem.

Startelvan (3-4-3): Malin Tufvesson – Emelie Fennhagen (lk), Camilla Bergström, Caroline Ekdahl – Isabelle Hambe, Anna Gustafsson, Malin Andréasson, Laila Kakar – Hannah Nilsson, Siri Bergström, Felicia Nilsson. Avbytare: – 

Spelare utanför planen
Isabelle Hambe: Ut i den 55:e minuten och in i den 60:e minuten.
Emelie Fennhagen: Ut i den 62:e minuten och in i den 78:e minuten.
Camilla Bergström: Ut i den 78:e minuten och kom sedan inte in igen.

Matchens lirare: Malin Andréasson.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/gula byxor/vita strumpor. 

Heleneholms SK/AIF Barrikaden
Matchdräkt:
 Lila tröjor/vita byxor/vita strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.